Gamberi s coctail umakom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Gamberi s coctail umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambere u coctail umaku.

Kad srce kaže ljeto, kaže morski plodovi... A kako bolje da ih iskoristite nego sa sastojcima koji će na najbolji način istaknuti puninu njihova okusa. Ovako pripremljeni, gamberi će biti zvijezda svih ljetnih zabava na kojima se pojave!

Gamberi s coctail umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambere u coctail umaku. - gambori, papar ((šarene mješavine u zrnu)), naranča, kečap, majoneza, liker od višanja, panceta, bosiljak (svježeg), sol i papar, Gamberima odvojimo glave, a repove očistimo od oklopa tako da na krajevima ostanu perajice. ; Očišćene repove posipamo s malo mrvljenog šarenog papra, premijestimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Za to vrijeme napravimo coctail umak tako što u zasebnu zdjelicu ulijemo liker od višanja, dodamo majonezu, kečap, nekoliko kapi soka od naranče, malo soli i bijelog papra, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom i stavimo na hladno. ; Marinirane repove gambora pojedinačno obložimo s po jednim listom bosiljka, omotamo tankom kriškom pancete i stavimo na stranu. ; Ovako pripremljene repove gambora stavimo pržiti na vruću tavu bez masnoće sa svake strane po prilici jednu i pol minutu. ; Gotove gambere složimo na prikladan tanjur, uz njih poslužimo pripremljeni i ohlađeni coctail umak i sve zajedno poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Gamberima odvojimo glave, a repove očistimo od oklopa tako da na krajevima ostanu perajice.
 2. Očišćene repove posipamo s malo mrvljenog šarenog papra, premijestimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
 3. Za to vrijeme napravimo coctail umak tako što u zasebnu zdjelicu ulijemo liker od višanja, dodamo majonezu, kečap, nekoliko kapi soka od naranče, malo soli i bijelog papra, te sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom i stavimo na hladno.
 4. Marinirane repove gambora pojedinačno obložimo s po jednim listom bosiljka, omotamo tankom kriškom pancete i stavimo na stranu.
 5. Ovako pripremljene repove gambora stavimo pržiti na vruću tavu bez masnoće sa svake strane po prilici jednu i pol minutu.
 6. Gotove gambere složimo na prikladan tanjur, uz njih poslužimo pripremljeni i ohlađeni coctail umak i sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: