- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gamberi s rižom
Saznajte kako pripremiti gambere s rižom u našem video receptu.
Kombinacija morskih plodova i riže nikada dosta. Ukoliko volite gambere, rižu i umak na bazi rajčice pogledajte kako se priprema, a i oni koji to baš i ne vole neka pogledaju, možda promijene mišljenje.
Gamberi s rižom - Saznajte kako pripremiti gambere s rižom u našem video receptu. - gamberi, riža, maslac, luk, pelati rajčice, bijelo vino, umak od rajčice, kopar (sušeni), sol i papar, Prije svega u lonac s vrelom vodom dodamo rižu u omjeru 1:3, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te kratko pirjamo. ; Kada ispari tekućina koju je rajčica ispustila, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo sušeni kopar, umak od rajčice, gambere, začinimo paprom, promiješamo i na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Na tanjur stavimo kuhanu rižu, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gamberi, 250 g
- riža, 280 g
- maslac, 20 g
- luk, 1 glavica
- pelati rajčice, 150 g
- bijelo vino, 120 ml
- umak od rajčice, 150 g
- kopar, 1 žličica sušeni
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u lonac s vrelom vodom dodamo rižu u omjeru 1:3, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te kratko pirjamo.
- Kada ispari tekućina koju je rajčica ispustila, ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari.
- Potom dodamo sušeni kopar, umak od rajčice, gambere, začinimo paprom, promiješamo i na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute.
- Na tanjur stavimo kuhanu rižu, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |