- Lidija Kralj
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gambori na buzaru s palentom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom.
Gambori su račići koji žive u pijesku rijeke Neretve, a kozice, po izgledu slične, račići su iz mora. Kao što ušće Neretve spaja rijeku i more tako su se i ove slasne životinjice stopile u ovom divnome jelu. Zahvaljujući kraljici hrvatske gastronomije Lidiji Kralj, naravno.
Gambori na buzaru s palentom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gambore na buzaru s palentom. - gambori, palenta, kozice, luk, češnjak, koncentrat rajčice, rajčice pelati, bijelo vino, konjak, maslinovo ulje, šećer, peršin, bosiljak, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja. ; U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu. ; Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo. ; U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu. ; Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha. ; Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gamberi, 600 g
- palenta, 100 g
- kozice, 100 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 4 režnja
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- pelati rajčice, 200 g
- bijelo vino, 1 dl
- konjak, 2 žlice
- maslinovo ulje
- šećer
- peršin
- bosiljak
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vruće maslinovo ulje stavit ćemo luk da se pirja.
- U posebnu posudu na vatru stavit ćemo vodu i maslinovo ulje i sol za palentu.
- Kada se luk poprži dodamo bijelo vino i pelati, začinimo sa soli, paprom i pirjamo.
- U kipuću slanu i nauljenu vodu uz miješanje dodajemo palentu i kuhamo do željene gustoće i stavimo na stranu.
- Umak završavamo tako da dodajemo češnjak i peršin. Također, dodajemo i dva lista bosiljka, pire od rajčice i vode do željene gustoće. Konjak, gambore i očišćene morske kozice dodajemo na kraju. Pustimo samo da kratko prokuha.
- Po želji još malo začinimo. Gotovo jelo serviramo uz kuhanu palentu koju možemo oblikovati po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |