- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Germ knedle s grožđicama i voćnim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti germ knedle s grožđicama i voćnim umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 500 g
- svježi kvasac, 20 g za kolače
- šećer, 60 g
- mlijeko, 125 ml mlako
- sol, 1 prstohvat
- jaja, 3 komada
- maslac, 60 g
- grožđice, 20 g
- sok od naranče, 200 ml
- cimet šećer
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Naranču ocijedimo, a grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče. Zatim u čistu zdjelicu stavimo suhi kvasac za kolače, šećer, prelijemo toplim mlijekom, stavimo na stranu i pričekamo da se pjenica digne.
- Sada u zdjelu za tijesto prosijemo brašno, dodamo mu šećer, omekšali maslac, jedno jaje, dignutu pjenicu i ocijeđene grožđice koje smo namakali u rumu. Zatim smjesu posolimo i izradimo u jednolično tijesto.
- Nakon 10-ak minuta miješanja, tijesto oblikujemo u kuglu, vratimo ga u posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da se još malo diže.
- Zatim dignuto tijesto oblikujemo u knedle, složimo ih na pobrašnjenu radnu površinu, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se još malo dižu.
- Nakon 20-ak minuta, kada se tijesto još malo diglo, knedle stavljamo u posudu s vrelom vodom, poklopimo ih i kuhamo na laganoj vatri.
- Dok se knedle kuhaju, u čistu zdjelicu stavimo džem od marelica, prelijemo ga s malo soka od naranče i izmiješamo sastojke.
- Nakon poprilici pola sata knedle vadimo na tanjur, prelijemo ih mješavinom džema i narančinog soka, posipamo cimet-šećerom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |