Germ knedle s grožđicama i voćnim umakom

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Germ knedle s grožđicama i voćnim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti germ knedle s grožđicama i voćnim umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Naranču ocijedimo, a grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče. Zatim u čistu zdjelicu stavimo suhi kvasac za kolače, šećer, prelijemo toplim mlijekom, stavimo na stranu i pričekamo da se pjenica digne.
  2. Sada u zdjelu za tijesto prosijemo brašno, dodamo mu šećer, omekšali maslac, jedno jaje, dignutu pjenicu i ocijeđene grožđice koje smo namakali u rumu. Zatim smjesu posolimo i izradimo u jednolično tijesto.
  3. Nakon 10-ak minuta miješanja, tijesto oblikujemo u kuglu, vratimo ga u posudu, poklopimo tanjurom i ostavimo da se još malo diže.
  4. Zatim dignuto tijesto oblikujemo u knedle, složimo ih na pobrašnjenu radnu površinu, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se još malo dižu.
  5. Nakon 20-ak minuta, kada se tijesto još malo diglo, knedle stavljamo u posudu s vrelom vodom, poklopimo ih i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Dok se knedle kuhaju, u čistu zdjelicu stavimo džem od marelica, prelijemo ga s malo soka od naranče i izmiješamo sastojke.
  7. Nakon poprilici pola sata knedle vadimo na tanjur, prelijemo ih mješavinom džema i narančinog soka, posipamo cimet-šećerom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: