- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Germknedle s umakom od maka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti germknedle s umakom od maka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 250 g
- oštro brašno, 250 g
- svježi kvasac, 40 g za kolače
- šećer, 1 žličica
- mlijeko, 250 ml
- maslac, 50 g
- jaja, 2 komada
- Za umak:
- šećer, 50 g
- mak, 100 g mljeveni
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Napravimo pjenicu tako da u čistu zdjelu izdrobimo kvasac, dodamo šećer, sve zajedno prelijemo mlakim mlijekom i izmiješamo sastojke pjenjačom. Zatim pjenicu stavimo na stranu da se digne.
- Sada u posudu u kojoj ćemo mijesiti tijesto prosijemo oštro i glatko brašno. Brašno zatim posolimo, dodamo mu dignutu pjenicu, dva cijela jaja i sve zajedno izradimo mikserom.
- Gotovo tijesto premijestimo na pobrašnjenu radnu površinu, rukama ga oblikujemo, narežemo na šest jednakih dijelova i od svakog komada oblikujemo jednoličnu kuglicu.
- Sada radnu površinu ponovno pobrašnimo, na brašno poslažemo kuglice od tijesta, prekrijemo ih čistom kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu.
- Nakon poprilici 45 minuta, kada se tijesto diglo, stavljamo ga u posudu s vrućom vodom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući.
- Za to vrijeme, u zaseban lončić stavimo šećer, dodamo mljeveni mak, ulijemo vrhnje za kuhanje i sastojke na laganoj vatri kuhamo dok se knedle ne skuhaju.
- Nakon desetak minuta drvenim štapićem provjerimo jesu li knedle kuhane i ugasimo vatru.
- Germknedle zatim vadimo iz vode i ocijedimo ih, stavimo na tanjur za posluživanje i prelijemo umakom od maka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |