Germknedle s umakom od maka

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Germknedle s umakom od maka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti germknedle s umakom od maka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Napravimo pjenicu tako da u čistu zdjelu izdrobimo kvasac, dodamo šećer, sve zajedno prelijemo mlakim mlijekom i izmiješamo sastojke pjenjačom. Zatim pjenicu stavimo na stranu da se digne.
  2. Sada u posudu u kojoj ćemo mijesiti tijesto prosijemo oštro i glatko brašno. Brašno zatim posolimo, dodamo mu dignutu pjenicu, dva cijela jaja i sve zajedno izradimo mikserom.
  3. Gotovo tijesto premijestimo na pobrašnjenu radnu površinu, rukama ga oblikujemo, narežemo na šest jednakih dijelova i od svakog komada oblikujemo jednoličnu kuglicu.
  4. Sada radnu površinu ponovno pobrašnimo, na brašno poslažemo kuglice od tijesta, prekrijemo ih čistom kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu.
  5. Nakon poprilici 45 minuta, kada se tijesto diglo, stavljamo ga u posudu s vrućom vodom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući.
  6. Za to vrijeme, u zaseban lončić stavimo šećer, dodamo mljeveni mak, ulijemo vrhnje za kuhanje i sastojke na laganoj vatri kuhamo dok se knedle ne skuhaju.
  7. Nakon desetak minuta drvenim štapićem provjerimo jesu li knedle kuhane i ugasimo vatru.
  8. Germknedle zatim vadimo iz vode i ocijedimo ih, stavimo na tanjur za posluživanje i prelijemo umakom od maka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: