Glazirane čokoladne bombice

 • 45 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Glazirane čokoladne bombice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti glazirane čokoladne bombice.

Ovaj fini desert nazvali smo čokoladne bombice jer u sebi skrivaju pravu eksploziju fine i guste čokoladne kreme. Prekinuli ste vezu i tužni ste? - probajte čokoladne bombice. Ne ide vam dobro na poslu? - pomoći će vam čokoladne bombice. Otkrili ste da vas prate plaćeni ubojice? - pozovite ih na čokoladne bombice, a njihove porcije obogatite dodatkom ručne bombice. U slast!

Glazirane čokoladne bombice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti glazirane čokoladne bombice. - čokolada (tamna (in 70% )), jaje, šećer, slatko vrhnje, čokolada (mliječne), kakao (u prahu), U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade, malo slatkog vrhnja i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer, koje miješamo ručnim mikserom sve dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu. ; Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i vrhnja sa smjesom od jaja i šećera. ; Bjelanjke u zasebnoj zdjeli istučemo u čvrsti snijeg, pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom. ; Preostalo slatko vrhnje istučemo kremasto (ne previše tvrdo), te njime namažemo posudice u koje zatim prelijevamo čokoladnu smjesu. ; Posudice stavimo u hladnjak na oko tri sata, da se smjesa dobro ohladi. ; 15 minuta prije posluživanja posudice izvadimo iz hladnjaka, svaku umočimo na nekoliko sekundi u vruću vodu da smjesa otpusti od stjenke, preokrenemo je na podlogu za posluživanje (tanjurić), bogato posipamo kakaom u prahu i ukrasimo naribanom mliječnom čokoladom. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade, malo slatkog vrhnja i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka.
 2. U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer, koje miješamo ručnim mikserom sve dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu.
 3. Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i vrhnja sa smjesom od jaja i šećera.
 4. Bjelanjke u zasebnoj zdjeli istučemo u čvrsti snijeg, pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom.
 5. Preostalo slatko vrhnje istučemo kremasto (ne previše tvrdo), te njime namažemo posudice u koje zatim prelijevamo čokoladnu smjesu.
 6. Posudice stavimo u hladnjak na oko tri sata, da se smjesa dobro ohladi.
 7. 15 minuta prije posluživanja posudice izvadimo iz hladnjaka, svaku umočimo na nekoliko sekundi u vruću vodu da smjesa otpusti od stjenke, preokrenemo je na podlogu za posluživanje (tanjurić), bogato posipamo kakaom u prahu i ukrasimo naribanom mliječnom čokoladom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: