Glazirani kolačići – Saznajte kako pripremiti glazirane kolačiće u našem video receptu. – glatko brašno, cimet (u prahu), prašak za pecivo, soda bikarbona, smeđi šećer, jaje, maslac, kiselo vrhnje, datulje, sol, šećer u prahu, limun, Datulje otkoštimo i nasjeckamo, jaja umutimo, maslac rastopimo, sok od limuna iscijedimo, a koricu naribamo. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo cimet u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smeđi šećer, mljevene orahe, malo posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu ulijemo 250 g rastopljenog maslaca, umućena jaja, kiselo vrhnje, dodamo naribanu koricu limuna, sve zajedno izmiješamo pjenjačom i prelijemo u zdjelu sa suhom smjesom. ; Zatim dodamo sjeckane datulje i lopaticom ili kuhačom izmiješamo sastojke. ; Potom smjesu rasporedimo i poravnamo na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi, a za to vrijeme u zdjelu s prosijanim šećerom u prahu ulijemo mješavinu soka od limuna i preostalog rastopljenog maslaca, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo glatku polurijetku glazuru. ; Dobivenom glazurom prelijemo kolač, rasporedimo ju i zagladimo spatulom te stavimo u hladnjak na 60 minuta, da se glazura stvrdne. ; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
; – Fini sočni kolačići s datuljama, preliveni statkom glazurom jednostavno vas zovu da ih pojedete, stoga se prestanite opirati i poslušajte zov prirode.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Glazirani kolačići – Saznajte kako pripremiti glazirane kolačiće u našem video receptu. – glatko brašno, cimet (u prahu), prašak za pecivo, soda bikarbona, smeđi šećer, jaje, maslac, kiselo vrhnje, datulje, sol, šećer u prahu, limun, Datulje otkoštimo i nasjeckamo, jaja umutimo, maslac rastopimo, sok od limuna iscijedimo, a koricu naribamo. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo cimet u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smeđi šećer, mljevene orahe, malo posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu ulijemo 250 g rastopljenog maslaca, umućena jaja, kiselo vrhnje, dodamo naribanu koricu limuna, sve zajedno izmiješamo pjenjačom i prelijemo u zdjelu sa suhom smjesom. ; Zatim dodamo sjeckane datulje i lopaticom ili kuhačom izmiješamo sastojke. ; Potom smjesu rasporedimo i poravnamo na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi, a za to vrijeme u zdjelu s prosijanim šećerom u prahu ulijemo mješavinu soka od limuna i preostalog rastopljenog maslaca, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo glatku polurijetku glazuru. ; Dobivenom glazurom prelijemo kolač, rasporedimo ju i zagladimo spatulom te stavimo u hladnjak na 60 minuta, da se glazura stvrdne. ; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Glazirani kolačići
Saznajte kako pripremiti glazirane kolačiće u našem video receptu.
Fini sočni kolačići s datuljama, preliveni statkom glazurom jednostavno vas zovu da ih pojedete, stoga se prestanite opirati i poslušajte zov prirode.
Glazirani kolačići - Saznajte kako pripremiti glazirane kolačiće u našem video receptu. - glatko brašno, cimet (u prahu), prašak za pecivo, soda bikarbona, smeđi šećer, jaje, maslac, kiselo vrhnje, datulje, sol, šećer u prahu, limun, Datulje otkoštimo i nasjeckamo, jaja umutimo, maslac rastopimo, sok od limuna iscijedimo, a koricu naribamo. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo cimet u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smeđi šećer, mljevene orahe, malo posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu ulijemo 250 g rastopljenog maslaca, umućena jaja, kiselo vrhnje, dodamo naribanu koricu limuna, sve zajedno izmiješamo pjenjačom i prelijemo u zdjelu sa suhom smjesom. ; Zatim dodamo sjeckane datulje i lopaticom ili kuhačom izmiješamo sastojke. ; Potom smjesu rasporedimo i poravnamo na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi, a za to vrijeme u zdjelu s prosijanim šećerom u prahu ulijemo mješavinu soka od limuna i preostalog rastopljenog maslaca, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo glatku polurijetku glazuru. ; Dobivenom glazurom prelijemo kolač, rasporedimo ju i zagladimo spatulom te stavimo u hladnjak na 60 minuta, da se glazura stvrdne. ; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
; -
Datulje otkoštimo i nasjeckamo, jaja umutimo, maslac rastopimo, sok od limuna iscijedimo, a koricu naribamo.
U zdjelu prosijemo brašno, dodamo cimet u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smeđi šećer, mljevene orahe, malo posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
U zasebnu zdjelu ulijemo 250 g rastopljenog maslaca, umućena jaja, kiselo vrhnje, dodamo naribanu koricu limuna, sve zajedno izmiješamo pjenjačom i prelijemo u zdjelu sa suhom smjesom.
Zatim dodamo sjeckane datulje i lopaticom ili kuhačom izmiješamo sastojke.
Potom smjesu rasporedimo i poravnamo na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
Kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se ohladi, a za to vrijeme u zdjelu s prosijanim šećerom u prahu ulijemo mješavinu soka od limuna i preostalog rastopljenog maslaca, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo glatku polurijetku glazuru.
Dobivenom glazurom prelijemo kolač, rasporedimo ju i zagladimo spatulom te stavimo u hladnjak na 60 minuta, da se glazura stvrdne.