- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Gnijezda od puslica sa bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gnijezda od puslica sa bobičastim voćem.
Kada goste želite impresionirati laganom, ali izuzetno privlačnom slasticom, probajte im pripremite ovaj desert. U njemu nema masti, žutanjci iz jaja se ne koriste, tako da ne morate brinuti niti o kolesterolu, a jedini grijeh je šećer bez kojeg ionako ne bi bilo puslica.
Gnijezda od puslica sa bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gnijezda od puslica sa bobičastim voćem. - šećer u prahu, jaja, bobičasto voće (miješanog (maline, kupine, ribizla, borovnice)), menta, U zdjeli, mikserom istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera u prahu. Zdjelu premjestimo iznad lonca s lagano kuhajućom vodom i dalje miksamo dok snijeg ne zgusne. ; Dobivenom smjesom punimo vrećicu za istiskivanje te je zavrćemo dok se nadjev ne pojavi na vrhu štrcaljke. ; Na papiru za kolače štrcaljkom istisnemo smjesu u krugove promjera 5 cm, krećući se od sredine u spirali prema van. Također istiskujemo oko ruba u vis da napravimo gnijezdo. ; Švicarski meringue stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 100°C, po prilici 45 minuta. ; U zdjeli izmiješamo bobičasto voće i njime nadjenemo pečene puslice. Sve zajedno posipamo šećerom u prahu, ukrasimo svježim listićima mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šećer u prahu, 180 g
- jaja, 3 komada
- bobičasto voće, 200 g miješanog (maline, kupine, ribizla, borovnice)
- menta, 8 listića
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli, mikserom istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera u prahu. Zdjelu premjestimo iznad lonca s lagano kuhajućom vodom i dalje miksamo dok snijeg ne zgusne.
- Dobivenom smjesom punimo vrećicu za istiskivanje te je zavrćemo dok se nadjev ne pojavi na vrhu štrcaljke.
- Na papiru za kolače štrcaljkom istisnemo smjesu u krugove promjera 5 cm, krećući se od sredine u spirali prema van. Također istiskujemo oko ruba u vis da napravimo gnijezdo.
- Švicarski meringue stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 100°C, po prilici 45 minuta.
- U zdjeli izmiješamo bobičasto voće i njime nadjenemo pečene puslice. Sve zajedno posipamo šećerom u prahu, ukrasimo svježim listićima mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |