- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gof s rajčicom i graškom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gof s rajčicom i graškom. – gof ((po 150 g)), grašak (iz konzerve), rajčica (sjeckana ), luk, bijelo vino (suhog), masline (crnih, otkoštenih), šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar, Otkoštene masline prerežemo po dužini, luk nasjeckamo, a odreske gofa posolimo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo sjeckanu rajčicu, grašak, masline, ulijemo 100 ml vode i dobro izmiješamo sastojke. ; Preko povrća stavimo odreske ribe, popaprimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-15 minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
; – Gof je riba koja naraste i do metar i pol dužine i vjerojatno vam ne bi bilo drago naletiti na nju dok ronite ili se kupate. Ali ako ju pripremite na način koji predlažemo u priloženom videu, zaželjet ćete ju viđati što češće!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gof s rajčicom i graškom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gof s rajčicom i graškom. – gof ((po 150 g)), grašak (iz konzerve), sjeckana rajčica, luk, bijelo vino (suhog), masline (crnih, otkoštenih), šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Otkoštene masline prerežemo po dužini, luk nasjeckamo, a odreske gofa posolimo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo sjeckanu rajčicu, grašak, masline, ulijemo 100 ml vode i dobro izmiješamo sastojke. ; Preko povrća stavimo odreske ribe, popaprimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-15 minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Gof s rajčicom i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gof s rajčicom i graškom.
Gof je riba koja naraste i do metar i pol dužine i vjerojatno vam ne bi bilo drago naletiti na nju dok ronite ili se kupate. Ali ako ju pripremite na način koji predlažemo u priloženom videu, zaželjet ćete ju viđati što češće!
Gof s rajčicom i graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gof s rajčicom i graškom. - gof ((po 150 g)), grašak (iz konzerve), sjeckana rajčica, luk, bijelo vino (suhog), masline (crnih, otkoštenih), šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Otkoštene masline prerežemo po dužini, luk nasjeckamo, a odreske gofa posolimo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo sjeckanu rajčicu, grašak, masline, ulijemo 100 ml vode i dobro izmiješamo sastojke. ; Preko povrća stavimo odreske ribe, popaprimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-15 minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Otkoštene masline prerežemo po dužini, luk nasjeckamo, a odreske gofa posolimo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati.
- Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
- Potom dodamo sjeckanu rajčicu, grašak, masline, ulijemo 100 ml vode i dobro izmiješamo sastojke.
- Preko povrća stavimo odreske ribe, popaprimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 10-15 minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 58
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|