- Almo Čatlak
- 150 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Goveđi lonac iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđi lonac iz pećnice.
Jela zapečena u pećnici imaju neki poseban šarm jer jednom kad ih stavite u pećnicu, sve što preostaje je da ih izvadite ravno na stol i da cijela obitelj u njima uživa. Tako je i s ovom zapečenom govedinom koja će Vašem obroku dati pravi domaći „štih“.
Goveđi lonac iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđi lonac iz pećnice. - govedina (bez kosti (za gulaš)), brašno, poriluk, koncentrat rajčice, klekove bobe, crno vino, lovorov list, majčina dušica, peršin, češnjak, goveđa juha iz kocke ((temeljac)), luk (sitnog, ljubičastog), krumpir, ulje, sol i papar, Meso očistimo od žilica i kožica, narežemo na komade veličine zalogaja i uvaljamo ih u brašno. ; Zatim komade mesa uvaljane u brašno otresemo, stavimo u lonac i pržimo na vrućem ulju. Nakon 2-3 minute meso okrenemo da se ravnomjerno isprži.; Isprženo meso izvadimo i stavimo u vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici. ; U lonac na masnoću od prženja dodamo očišćen i opran poriluk narezan na kolutiće, začinimo solju i paprom, ulijemo malo crnog vina, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja mesa. ; Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo preostalo crno vino, dodamo na listiće narezan češnjak, lovorov list, majčinu dušicu, klekove bobe, grančicu peršina i cijele glavice očišćenog sitnog ljubičastog luka. Ulijemo goveđi temeljac i kada zavrije sve zajedno prelijemo u vatrostalnu posudu preko mesa.; Zatim vatrostalnu posudu poklopimo ili prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, jedan sat i petnaest minuta.; Potom na meso dodamo oguljen i na ploške narezan krumpir, ponovo poklopimo, te sve zajedno pečemo u pećnici još 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- govedina, 750 g bez kosti (za gulaš)
- brašno, 30 g
- poriluk, 150 g
- koncentrat rajčice, 30 g
- klekove bobe, 4
- crno vino, 400 ml
- lovorov list, 1
- majčina dušica, 1 grančica
- peršin, 2 grančice
- češnjak, 1 češanj
- goveđa juha, 200 ml (iz kocke)
- luk, 200 g sitnog, ljubičastog
- krumpir, 600 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od žilica i kožica, narežemo na komade veličine zalogaja i uvaljamo ih u brašno.
- Zatim komade mesa uvaljane u brašno otresemo, stavimo u lonac i pržimo na vrućem ulju. Nakon 2-3 minute meso okrenemo da se ravnomjerno isprži.
- Isprženo meso izvadimo i stavimo u vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici.
- U lonac na masnoću od prženja dodamo očišćen i opran poriluk narezan na kolutiće, začinimo solju i paprom, ulijemo malo crnog vina, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja mesa.
- Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo preostalo crno vino, dodamo na listiće narezan češnjak, lovorov list, majčinu dušicu, klekove bobe, grančicu peršina i cijele glavice očišćenog sitnog ljubičastog luka. Ulijemo goveđi temeljac i kada zavrije sve zajedno prelijemo u vatrostalnu posudu preko mesa.
- Zatim vatrostalnu posudu poklopimo ili prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, jedan sat i petnaest minuta.
- Potom na meso dodamo oguljen i na ploške narezan krumpir, ponovo poklopimo, te sve zajedno pečemo u pećnici još 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |