Goveđi lonac iz pećnice

 • 150 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Goveđi lonac iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđi lonac iz pećnice.

Jela zapečena u pećnici imaju neki poseban šarm jer jednom kad ih stavite u pećnicu, sve što preostaje je da ih izvadite ravno na stol i da cijela obitelj u njima uživa. Tako je i s ovom zapečenom govedinom koja će Vašem obroku dati pravi domaći „štih“.

Goveđi lonac iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđi lonac iz pećnice. - govedina (bez kosti (za gulaš)), brašno, poriluk, koncentrat rajčice, klekove bobe, crno vino, lovorov list, majčina dušica, peršin, češnjak, goveđa juha iz kocke ((temeljac)), luk (sitnog, ljubičastog), krumpir, ulje, sol i papar, Meso očistimo od žilica i kožica, narežemo na komade veličine zalogaja i uvaljamo ih u brašno. ; Zatim komade mesa uvaljane u brašno otresemo, stavimo u lonac i pržimo na vrućem ulju. Nakon 2-3 minute meso okrenemo da se ravnomjerno isprži.; Isprženo meso izvadimo i stavimo u vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici. ; U lonac na masnoću od prženja dodamo očišćen i opran poriluk narezan na kolutiće, začinimo solju i paprom, ulijemo malo crnog vina, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja mesa. ; Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo preostalo crno vino, dodamo na listiće narezan češnjak, lovorov list, majčinu dušicu, klekove bobe, grančicu peršina i cijele glavice očišćenog sitnog ljubičastog luka. Ulijemo goveđi temeljac i kada zavrije sve zajedno prelijemo u vatrostalnu posudu preko mesa.; Zatim vatrostalnu posudu poklopimo ili prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, jedan sat i petnaest minuta.; Potom na meso dodamo oguljen i na ploške narezan krumpir, ponovo poklopimo, te sve zajedno pečemo u pećnici još 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso očistimo od žilica i kožica, narežemo na komade veličine zalogaja i uvaljamo ih u brašno.
 2. Zatim komade mesa uvaljane u brašno otresemo, stavimo u lonac i pržimo na vrućem ulju. Nakon 2-3 minute meso okrenemo da se ravnomjerno isprži.
 3. Isprženo meso izvadimo i stavimo u vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici.
 4. U lonac na masnoću od prženja dodamo očišćen i opran poriluk narezan na kolutiće, začinimo solju i paprom, ulijemo malo crnog vina, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja mesa.
 5. Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo preostalo crno vino, dodamo na listiće narezan češnjak, lovorov list, majčinu dušicu, klekove bobe, grančicu peršina i cijele glavice očišćenog sitnog ljubičastog luka. Ulijemo goveđi temeljac i kada zavrije sve zajedno prelijemo u vatrostalnu posudu preko mesa.
 6. Zatim vatrostalnu posudu poklopimo ili prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, jedan sat i petnaest minuta.
 7. Potom na meso dodamo oguljen i na ploške narezan krumpir, ponovo poklopimo, te sve zajedno pečemo u pećnici još 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 31
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: