- Almo Čatlak
- 160 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah s kiselom repom i kobasicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kiselom repom i kobasicama. – grah ((trešnjevac)), kisela repa, luk, češnjak, brašno, lovorov list, povrtni temeljac, kranjske kobasice, ulje, sol, Grah prelijemo hladnom vodom i ostavimo ga da se namače preko noći. ; Luk nasjeckamo, a kobasice izbodemo da pri kuhanju puste sok i da ne puknu. ; U lonac s posoljenom vodom dodamo ocijeđeni grah i kad zavri kuhamo ga 10 minuta. ; Zatim grah ocijedimo, a u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute prženja, luk posipamo brašnom i miješajući pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Potom protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, ulijemo juhu, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice, dodamo grah, ocijeđenu kiselu repu i kobasice, a kad juha zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon, po prilici, dva sata kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Grah s repom je jedno od omiljenih zimskih specijaliteta u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i ovo je dobra prilika da ga naučite pripremati, ukoliko to još ne znate. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Grah s kiselom repom i kobasicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kiselom repom i kobasicama. – grah ((trešnjevac)), kisela repa, luk, češnjak, brašno, lovorov list, povrtni temeljac, kranjske kobasice, ulje, sol, Grah prelijemo hladnom vodom i ostavimo ga da se namače preko noći. ; Luk nasjeckamo, a kobasice izbodemo da pri kuhanju puste sok i da ne puknu. ; U lonac s posoljenom vodom dodamo ocijeđeni grah i kad zavri kuhamo ga 10 minuta. ; Zatim grah ocijedimo, a u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute prženja, luk posipamo brašnom i miješajući pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Potom protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, ulijemo juhu, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice, dodamo grah, ocijeđenu kiselu repu i kobasice, a kad juha zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon, po prilici, dva sata kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Grah s kiselom repom i kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kiselom repom i kobasicama.
Grah s repom je jedno od omiljenih zimskih specijaliteta u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i ovo je dobra prilika da ga naučite pripremati, ukoliko to još ne znate. Dobar tek!
Grah s kiselom repom i kobasicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kiselom repom i kobasicama. - grah ((trešnjevac)), kisela repa, luk, češnjak, brašno, lovorov list, povrtni temeljac, kranjske kobasice, ulje, sol, Grah prelijemo hladnom vodom i ostavimo ga da se namače preko noći. ; Luk nasjeckamo, a kobasice izbodemo da pri kuhanju puste sok i da ne puknu. ; U lonac s posoljenom vodom dodamo ocijeđeni grah i kad zavri kuhamo ga 10 minuta. ; Zatim grah ocijedimo, a u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute prženja, luk posipamo brašnom i miješajući pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Potom protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, ulijemo juhu, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice, dodamo grah, ocijeđenu kiselu repu i kobasice, a kad juha zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon, po prilici, dva sata kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Grah prelijemo hladnom vodom i ostavimo ga da se namače preko noći.
- Luk nasjeckamo, a kobasice izbodemo da pri kuhanju puste sok i da ne puknu.
- U lonac s posoljenom vodom dodamo ocijeđeni grah i kad zavri kuhamo ga 10 minuta.
- Zatim grah ocijedimo, a u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute prženja, luk posipamo brašnom i miješajući pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
- Potom protisnemo češnjak, dodamo listove lovora, ulijemo juhu, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice, dodamo grah, ocijeđenu kiselu repu i kobasice, a kad juha zavri sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon, po prilici, dva sata kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:160minuta |
|