- Miro Biondić
- 75 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Grah s lignjama i parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s lignjama i parmezanom.
Iako postoji mogućnost da bi se mnogi Dalmatinci poželjeli odcijepiti od ostatka Hrvatske kada pročitaju ime ovog jela, "Grah sa lignjama", i to još sa grahom na prvom mjestu, bila bi to pogrešna politička odluka. Baš kao što se Dalmacija upotpunjuje sa ostalim dijelovima Hrvatske tako i grah i lignje upotpunjuju jedno drugo. Naravno uz malo vina, maslinovog ulja, ružmarina, češnjaka i peršina. Pravo svehrvatsko jelo.
Grah s lignjama i parmezanom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s lignjama i parmezanom. - lignje, grah (suhi), bijelo vino, češnjak, parmezan, peršin, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Na maslinovom ulju prepržimo narezane lignje i kosani češnjak. ; Sve to podlijemo bijelim vinom i vodom u kojoj smo kuhali grah. ; Dodamo ružmarin, kuhani grah i pustimo da zajedno prokuha. ; Pri serviranju posipamo parmezanom, svježim kosanim peršinom i pokapamo maslinovim uljem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 500 g
- grah, 250 g suhi
- bijelo vino, 1 dl
- češnjak, 3 režnja
- parmezan
- peršin, 1 žlica
- ružmarin, 1 žličica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na maslinovom ulju prepržimo narezane lignje i kosani češnjak.
- Sve to podlijemo bijelim vinom i vodom u kojoj smo kuhali grah.
- Dodamo ružmarin, kuhani grah i pustimo da zajedno prokuha.
- Pri serviranju posipamo parmezanom, svježim kosanim peršinom i pokapamo maslinovim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |