- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah s mesom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s mesom i povrćem.
Vrijeme je da malo modificirate svoj standardni recept za grah. Pokušajte s malo začinskog bilja poput peršina i lovora, dodajte i malo pikantnosti (za to će se pobrinuti feferoni) pa sve zajedno ublažite povrćem i potkrijepite s malo mesa za one koji bez njega ne mogu.
Grah s mesom i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s mesom i povrćem. - grah (bijelog), junetina (bez kosti), svinjska mast, luk, mrkva, češnjak, feferoni, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, lovorov list, rajčica, peršin (sjeckani), kukuruzno brašno, sol i papar, Suhi grah očistimo i preko noći stavimo močiti u posudu s dosta vode. Sutradan omekšali grah ocijedimo, stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavrije kuhamo 10-ak minuta. Zatim grah ocijedimo i stavimo kuhati u novu hladnu vodu. ; U tavi ugrijemo polovicu svinjske masti, dodamo sjeckani luk, očišćenu mrkvu narezanu na kockice, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Potom dodamo meso narezano na kockice, začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckane ljute feferone, koncentrat rajčice, mljevenu crvenu papriku i na laganoj vatri pržimo 1-2 minute. ; Grah koji kuhamo u drugoj vodi ocijedimo, vratimo ga u lonac, dodamo mu pripremljeno meso, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, po potrebi začinimo solju i paprom i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta. ; Potom u lonac dodamo očišćenu, iskoštenu i na trakice narezanu rajčicu, sjeckani peršin i kuhamo još 30-ak minuta. ; Kada je grah kuhan u zasebnoj tavi ugrijemo preostalu svinjsku mast, dodamo kukuruzno brašno i sve zajedno stalno miješajući pržimo dok smjesa malo ne potamni. ; Dobivenu smjesu umiješamo u grah s povrćem i mesom, ostavimo da sve zajedno prokuha još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grah, 700 g bijelog
- junetina, 600 g bez kosti
- svinjska mast, 100 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- češnjak, 2 režnja
- feferoni, 2 ljuta
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- lovorov list, 2
- rajčica, 1
- peršin, 1 žlica sjeckani
- kukuruzno brašno, 50 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Suhi grah očistimo i preko noći stavimo močiti u posudu s dosta vode. Sutradan omekšali grah ocijedimo, stavimo u lonac s hladnom vodom i kada zavrije kuhamo 10-ak minuta. Zatim grah ocijedimo i stavimo kuhati u novu hladnu vodu.
- U tavi ugrijemo polovicu svinjske masti, dodamo sjeckani luk, očišćenu mrkvu narezanu na kockice, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Potom dodamo meso narezano na kockice, začinimo solju i paprom, te povremeno miješajući pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
- Zatim umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckane ljute feferone, koncentrat rajčice, mljevenu crvenu papriku i na laganoj vatri pržimo 1-2 minute.
- Grah koji kuhamo u drugoj vodi ocijedimo, vratimo ga u lonac, dodamo mu pripremljeno meso, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, po potrebi začinimo solju i paprom i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
- Potom u lonac dodamo očišćenu, iskoštenu i na trakice narezanu rajčicu, sjeckani peršin i kuhamo još 30-ak minuta.
- Kada je grah kuhan u zasebnoj tavi ugrijemo preostalu svinjsku mast, dodamo kukuruzno brašno i sve zajedno stalno miješajući pržimo dok smjesa malo ne potamni.
- Dobivenu smjesu umiješamo u grah s povrćem i mesom, ostavimo da sve zajedno prokuha još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |