- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah s teletinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s teletinom. – teletina ((bez kostiju)), grah ((iz konzerve)), svinjska mast, luk, svježa zelena paprika, pelati rajčice, koncentrat rajčice, sol i papar, Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.; U lonac na vruću mast, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana. ; Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku). ; Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.; – Malo mesa, malo graha i svi sretni i siti! Kad se sljedeći put odlučite za dobri stari grah, odstupite malo od klasičnog recepta za varivo koji već automatski reproducirate zatvorenih očiju. Iznenadit ćete se kako veliku razliku može učiniti nekoliko drugačijih detalja.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Grah s teletinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s teletinom. – teletina ((bez kostiju)), grah ((iz konzerve)), svinjska mast, luk, svježa zelena paprika, rajčice pelati, koncentrat rajčice, sol i papar, Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.; U lonac na vruću mast, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana. ; Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku). ; Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.; -</div>
Grah s teletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s teletinom.
Malo mesa, malo graha i svi sretni i siti! Kad se sljedeći put odlučite za dobri stari grah, odstupite malo od klasičnog recepta za varivo koji već automatski reproducirate zatvorenih očiju. Iznenadit ćete se kako veliku razliku može učiniti nekoliko drugačijih detalja.
Grah s teletinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s teletinom. - teletina ((bez kostiju)), grah ((iz konzerve)), svinjska mast, luk, svježa zelena paprika, rajčice pelati, koncentrat rajčice, sol i papar, Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.; U lonac na vruću mast, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana. ; Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku). ; Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.; -
Upute po koracima:
- Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.
- U lonac na vruću mast, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana.
- Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku).
- Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri.
- Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
- Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 31
Rating: 4.29
You: 3
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
grah sa teletinom, grah i vongole,
Jela koja su danas popularna:
Paprikaš od veprovine iz pećnice
Votes: 24
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
100 min
Almo Čatlak
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom
Votes: 58
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pita od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Salata s buđolom, feta sirom, špinatom i couscousom
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Janjetina sa začinima u umaku od rajčica
Votes: 46
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina sa shitake gljivama, mladim lukom i vrhnjem za kuhanje
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Povrtne košarice s tikvicama i mini rajčicama
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Rižoto s morskim kozicama i jagodama
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Vrganji i šampinjoni s graškom i baby mrkvom
Votes: 50
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pikantne tikvice punjene mljevenim mesom
Votes: 4
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
70 min
Fina Malinić
Tjestenina s umakom bolognese
Votes: 52
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)