Grah s teletinom

 • 70 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Grah s teletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s teletinom.

Malo mesa, malo graha i svi sretni i siti! Kad se sljedeći put odlučite za dobri stari grah, odstupite malo od klasičnog recepta za varivo koji već automatski reproducirate zatvorenih očiju. Iznenadit ćete se kako veliku razliku može učiniti nekoliko drugačijih detalja.

Grah s teletinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s teletinom. - teletina ((bez kostiju)), grah ((iz konzerve)), svinjska mast, luk, svježa zelena paprika, rajčice pelati, koncentrat rajčice, sol i papar, Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.; U lonac na vruću mast, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana. ; Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku). ; Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom. ; Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.
 2. U lonac na vruću mast, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana.
 3. Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku).
 4. Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri.
 5. Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
 6. Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 38
Rating: 4.26
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: