- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah sa slaninom.
Grah je u našim krajevima, na svu sreću, vrlo popularna namirnica: prepun je minerala i korisnih elemenata. No isto tako sadrži neke spojeve koji otežavaju probavu, pa ga je dobro dugo namakati i kuhati u bar dvije vode. Nakon toga bezbrižno uživajte u ovom ili nekom drugom jelu od graha!
Grah sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah sa slaninom. - grah, slanina, luk, korijen celera, mrkva, paprika (svježe), lovorov list, feferoni (ljuta), svinjska mast, slatka mljevena paprika, brašno, sol i papar, Grah očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći. ; Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavrije kuhamo oko deset minuta pa vodu bacimo i uz dodatak lovorovog lista grah stavimo kuhati u novu vodu. ; U drugom loncu na masnoći pirjamo sitno sjeckan luk, na kockice narezanu mrkvu, celerov korijen, svježu crvenu papriku i slaninu. ; Začinimo solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, posipamo brašnom, sve zajedno kratko pirjamo pa podlijemo hladnom vodom stalno miješajući da se ne naprave grudice. ; Obije posude ostavimo na vatri da kuhaju, a kada je grah skoro kuhan (omekšao) ocijedimo ga i prebacimo u lonac sa povrćem. Sve zajedno promiješamo, po potrebi začinimo začinima i ostavimo da lagano krčka još par minuta da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grah, 400 g
- slanina, 200 g
- luk, 2 glavice
- korijen celera, 100 g
- mrkva, 2
- paprika, 1/2 svježe
- lovorov list, 1
- feferoni, 2 ljuta
- svinjska mast, 40 g
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- brašno, 40 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Grah očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći.
- Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavrije kuhamo oko deset minuta pa vodu bacimo i uz dodatak lovorovog lista grah stavimo kuhati u novu vodu.
- U drugom loncu na masnoći pirjamo sitno sjeckan luk, na kockice narezanu mrkvu, celerov korijen, svježu crvenu papriku i slaninu.
- Začinimo solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, posipamo brašnom, sve zajedno kratko pirjamo pa podlijemo hladnom vodom stalno miješajući da se ne naprave grudice.
- Obije posude ostavimo na vatri da kuhaju, a kada je grah skoro kuhan (omekšao) ocijedimo ga i prebacimo u lonac sa povrćem. Sve zajedno promiješamo, po potrebi začinimo začinima i ostavimo da lagano krčka još par minuta da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |