- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah varivo s kiselom repom
Saznajte kako pripremiti ukusno grah varivo s kiselom repom u našem video receptu.
Grah je u Europu stigao tek u šesnaestom stoljeću iz Amerike gdje su ga uzgajali Indijanci. Vrlo je hranjiva namirnica bogata esencijalnim aminokiselinama, lecitinom, mineralima N, K, Ca, Fe, P, Zn i Na, ali nema puno vitamina. Zato mu dodajemo kiselu repu koja je bogata vitaminima. I eto nam zdravog, hranjivog i slasnog obroka.
Grah varivo s kiselom repom - Saznajte kako pripremiti ukusno grah varivo s kiselom repom u našem video receptu. - grah, repa (kisele), pršut, luk, mrkva, celer, koncentrat rajčice, peršin (sjeckani), lovor, brašno, slatka mljevena paprika, ulje, sol i papar, Namočeni grah stavimo kuhati zajedno sa lovorovim listom, malo soli i pršutom. ; Kada je grah na pola kuhan dodamo pirjani i imiksani crveni luk, mrkvu i celer. ; Kada sve to prokuha, dodamo kiselu repu i laganu zapršku koju smo napravili od ulja, brašna, crvene paprike i rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grah, 250 g
- repa, 500 g kisele
- pršut, 80 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- celer, 100 g
- koncentrat rajčice, 30 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- lovorov list, 3 lista
- brašno, 50 g
- slatka mljevena paprika, 3 žlice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Namočeni grah stavimo kuhati zajedno sa lovorovim listom, malo soli i pršutom.
- Kada je grah na pola kuhan dodamo pirjani i imiksani crveni luk, mrkvu i celer.
- Kada sve to prokuha, dodamo kiselu repu i laganu zapršku koju smo napravili od ulja, brašna, crvene paprike i rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |