- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah varivo s kupusom i mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah varivo s kupusom i mesom.
Grah i zelje su nam naše bake nekad često pripremale. Ali sad smo odrasli i vrijeme je da i sami naučimo kako se to radi. Pa pogledajmo!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijeli grah, 850 g iz konzerve
- slanina, 400 g pečene
- kiseli kupus, 300 g
- kobasica, 200 g dimljene
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- korijen peršina, 100 g
- mrkva, 150 g
- češnjak, 2 režnja
- lovorov list, 2
- luk, 1 glavica
- brašno, 30 g
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- svinjska mast
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Korijen peršina, mrkvu i luk očistimo. Luk naribamo na fini ribež, korijen peršina prerežemo, mrkvu narežemo na kolutiće, a režnjeve češnjaka u ljusci nagnječimo.
- U lonac s ugrijanom vodom dodamo pečenu slaninu, dimljene kobasice, lovorov list, papar u zrnu, češnjak, narezanu mrkvu i korijen peršina, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon jednog sata kuhanja iz juhe izvadimo korijen peršina, lovorov list, papar u zrnu, češnjak, kobasicu i slaninu.
- Kuhanu kobasicu narežemo na kolutiće, a slaninu na ploške.
- Zatim u juhu dodamo kiseli kupus i kuhamo ga 15-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo naribani luk i pržimo ga miješajući. Nakon 5-6 minuta dodamo brašno i pržimo ga do zlatno-žute boje, stalno miješajući.
- Dobivenu zapršku prelijemo u lonac, dobro izmiješamo da ne ostanu grudice, dodamo kolutiće kobasice, ploške slanine, ocijeđeni grah i pričekamo da zavri.
- Varivo od graha, kupusa i mesa je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |