- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Grašak s lukom i pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grašak s lukom i pancetom. – grašak (iz konzerve), luk, panceta, maslac, vrhnje za kuhanje, brašno, peršin (sjeckani), papar ((svježe mljeveni)), Pancetu narežemo na trakice, a luk na četvrtine i razdvojimo mu slojeve.
; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezan luk i pancetu i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo grašak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s graškom, lukom i pancetom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.; – Grašak u kremastom umaku od vrhnja za kuhanje, s prženom pancetom i lukom jednostavno ne može loše ispasti, a odlična je ideja za prilog, ali i za glavno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Grašak s lukom i pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti grašak s lukom i pancetom. – grašak (iz konzerve), luk, panceta, maslac, vrhnje za kuhanje, brašno, peršin (sjeckani), papar ((svježe mljeveni)), Pancetu narežemo na trakice, a luk na četvrtine i razdvojimo mu slojeve.
; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezan luk i pancetu i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo grašak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s graškom, lukom i pancetom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.; -</div>
Grašak s lukom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grašak s lukom i pancetom.
Grašak u kremastom umaku od vrhnja za kuhanje, s prženom pancetom i lukom jednostavno ne može loše ispasti, a odlična je ideja za prilog, ali i za glavno jelo.
Grašak s lukom i pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grašak s lukom i pancetom. - grašak (iz konzerve), luk, panceta, maslac, vrhnje za kuhanje, brašno, peršin (sjeckani), papar ((svježe mljeveni)), Pancetu narežemo na trakice, a luk na četvrtine i razdvojimo mu slojeve.
; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezan luk i pancetu i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo grašak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s graškom, lukom i pancetom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na trakice, a luk na četvrtine i razdvojimo mu slojeve.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo narezan luk i pancetu i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute dodamo grašak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s graškom, lukom i pancetom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|