- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirana cvjetača i brokula – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu cvjetaču i brokulu. – cvjetača, brokula, jogurt, sir gouda ((naribani)), sir gorgonzola, umak pesto genovese, krušne mrvice, sol, Cvjetaču i brokulu očistimo, operemo i nožem narežemo na cvijetove iste veličine, a sir gorgonzolu narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezano povrće i kuhamo ga 8 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo naribani sir gaudu, dodamo kockice gorgonzole, pesto genovese, ulijemo jogurt i izmiješamo sastojke. ; Cvjetaču i brokulu ocijedimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, preko njih rasporedimo mješavinu sireva i jogurta, posipamo krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Iako su cvjetača i brokula izuzetno zdrave namirnice, mnogi ih izbjegavaju zbog njihovog blagog, ali specifičnog okusa. Ali ako se ipak želite hraniti zdravo i jesti brokulu i cvjetaču, a malo im pojačati okus, pogledajte kako smo mi to učinili.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirana cvjetača i brokula – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu cvjetaču i brokulu. – cvjetača, brokula, jogurt, naribanog, sir gorgonzola, umak pesto (genovese), krušne mrvice, sol, Cvjetaču i brokulu očistimo, operemo i nožem narežemo na cvijetove iste veličine, a sir gorgonzolu narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezano povrće i kuhamo ga 8 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo naribani sir gaudu, dodamo kockice gorgonzole, pesto genovese, ulijemo jogurt i izmiješamo sastojke. ; Cvjetaču i brokulu ocijedimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, preko njih rasporedimo mješavinu sireva i jogurta, posipamo krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirana cvjetača i brokula
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu cvjetaču i brokulu.
Iako su cvjetača i brokula izuzetno zdrave namirnice, mnogi ih izbjegavaju zbog njihovog blagog, ali specifičnog okusa. Ali ako se ipak želite hraniti zdravo i jesti brokulu i cvjetaču, a malo im pojačati okus, pogledajte kako smo mi to učinili.
Gratinirana cvjetača i brokula - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu cvjetaču i brokulu. - cvjetača, brokula, jogurt, naribanog, sir gorgonzola, umak pesto (genovese), krušne mrvice, sol, Cvjetaču i brokulu očistimo, operemo i nožem narežemo na cvijetove iste veličine, a sir gorgonzolu narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezano povrće i kuhamo ga 8 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo naribani sir gaudu, dodamo kockice gorgonzole, pesto genovese, ulijemo jogurt i izmiješamo sastojke. ; Cvjetaču i brokulu ocijedimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, preko njih rasporedimo mješavinu sireva i jogurta, posipamo krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Cvjetaču i brokulu očistimo, operemo i nožem narežemo na cvijetove iste veličine, a sir gorgonzolu narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezano povrće i kuhamo ga 8 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo naribani sir gaudu, dodamo kockice gorgonzole, pesto genovese, ulijemo jogurt i izmiješamo sastojke.
- Cvjetaču i brokulu ocijedimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, preko njih rasporedimo mješavinu sireva i jogurta, posipamo krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 12 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|