- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirana cvjetača i brokula s pesto genovese
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu cvjetaču i brokulu s pesto genovese.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cvjetača, 500 g
- brokula, 300 g
- bosiljak, 60 g svježi
- maslinovo ulje, 60 ml
- češnjak, 2 režnja
- naribani sir, 60 g
- indijski oraščići, 30 g
- krušne mrvice, 2 žlice
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Cvjetaču i brokulu operemo, očistimo i narežemo na cvjetiće. U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo cvjetiće brokule i cvjetače.
- Za to vrijeme u sjekač dodamo maslinovo ulje, režnjeve češnjaka, naribani tvrdni sir, indijske oraščiće, malo posolimo i na kraju dodamo svježe listove bosiljka.
- Nakon 10-tak minuta kuhanja, povrće ocijedimo i slažemo u vatrostalnu posudu. Po sredini poslažemo naribani sir, a po cvjetači pokapamo pesto genovese.
- Pripremljeno povrće stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 10-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |