- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu s tunjevinom i povrćem. – tjestenina ((penne)), tuna iz konzerve, brokula, luk (ljubičasti), češnjak, mlijeko, svježi kravlji sir, punomasni sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo češnjak, dodamo ocijeđene komade brokule i tavu maknemo s vatre. ; U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Za probavljanje tunjevine našem tijelu trebaju samo dva sata, što je dvostruko manje vremena nego za probavljanje svih vrsta mesa i tunjevina odlično paše s tjesteninom, brokulom i sirevima, a dokaz tome je i ovo jelo. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu s tunjevinom i povrćem. – tjestenina ((penne)), tuna iz konzerve, brokula, luk (ljubičasti), češnjak, mlijeko, svježi kravlji sir, punomasni sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo češnjak, dodamo ocijeđene komade brokule i tavu maknemo s vatre. ; U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu s tunjevinom i povrćem.
Za probavljanje tunjevine našem tijelu trebaju samo dva sata, što je dvostruko manje vremena nego za probavljanje svih vrsta mesa i tunjevina odlično paše s tjesteninom, brokulom i sirevima, a dokaz tome je i ovo jelo. U slast!
Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu s tunjevinom i povrćem. - tjestenina ((penne)), tuna iz konzerve, brokula, luk (ljubičasti), češnjak, mlijeko, svježi kravlji sir, punomasni sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo češnjak, dodamo ocijeđene komade brokule i tavu maknemo s vatre. ; U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri.
- Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo češnjak, dodamo ocijeđene komade brokule i tavu maknemo s vatre.
- U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|