- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirane jagode s bijelom čokoladom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane jagode s bijelom čokoladom.
Jagode... slatka krema s bijelom čokoladom... sve to lagano “preplanulo“ od grila u pećnici... može li bolje? Isprobajte ovaj pomalo neobičan način posluživanja jagoda i oduševite sve one koji budu dovoljno sretni da dobiju zdjelicu ovog komadića raja.
Gratinirane jagode s bijelom čokoladom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane jagode s bijelom čokoladom. - jagode, bijela čokolada, limun, slatko vrhnje, šećer u prahu, Jagode očistimo, isperemo i prerežemo po pola ili na četvrtine. ; Zatim jagode rasporedimo u vatrostalne zdjelice, posipamo naribanom koricom limuna i pokrijemo kuhinjskom krpom da se ne osuše. ; U posudu iznad pare ulijemo slatko vrhnje, dodamo natrganu bijelu čokoladu i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu glatku kremu. Dobivenu kremu ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Prije posluživanja, u posudice preko voća, rasporedimo ohlađenu kremu, posipamo šećerom u prahu i stavimo u zagrijanu pećnicu pod gril 2-3 minute, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. ; Gotov desert izvadimo iz pećnice i poslužimo vrućeg.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 400 g
- bijela čokolada, 150 g
- limun, 1
- slatko vrhnje, 150 ml
- šećer u prahu, 30 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode očistimo, isperemo i prerežemo po pola ili na četvrtine.
- Zatim jagode rasporedimo u vatrostalne zdjelice, posipamo naribanom koricom limuna i pokrijemo kuhinjskom krpom da se ne osuše.
- U posudu iznad pare ulijemo slatko vrhnje, dodamo natrganu bijelu čokoladu i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu glatku kremu. Dobivenu kremu ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Prije posluživanja, u posudice preko voća, rasporedimo ohlađenu kremu, posipamo šećerom u prahu i stavimo u zagrijanu pećnicu pod gril 2-3 minute, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
- Gotov desert izvadimo iz pećnice i poslužimo vrućeg.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |