- Almo Čatlak
- 30 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirane kamenice – Saznajte kako pripremiti gratinirane kamenice u našem video receptu. – kamenice, maslac, špinat (zamrznutog), vrhnje za kuhanje, parmezan, sol ((krupna morska)), sol, U ugrijanu tavicu za umake stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
; Zatim dodamo odmrznuti špinat, posolimo ga, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Za to vrijeme naribamo sir parmezan i otvorimo kamenice tako da školjku položimo oblom stranom na kuhinjsku krpu, uguramo nož između gornje i donje strane, te prerežemo tetivu koja ih spaja. ; Zatim nož gurnemo dublje i zakrenemo ga te otvorimo školjku. ; Iz oblog dijela školjke procijedimo sok u posudu. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja špinata, ulijemo procijeđeni sok od školjaka, promiješamo i maknemo s vatre. ; Meso kamenica stavimo u obli dio školjaka, premjestimo ih u vatrostalnu posudu na podlogu od krupne morske soli, kako bi ostale ravne, nadjenemo ih umakom od špinata, izdašno posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 – 220°C, pod gril, 3-4 minute. ; Kad su se kamenice zapekle izvadimo ih iz pećnice i poslužimo.; – Neki kažu da svježe kamenice možemo držati u hladnjaku još dan-dva, dok se drugi protive tomu jer hladnoća u hladnjaku ubija školjke odmah, i oni kažu da ako se svježe kamenice zamotaju u vlažni ručnik i drže na sobnoj temparaturi, mogu biti žive još tjedan dana. Mi to ne znamo, ali zato znamo pripremiti kamenice. Pogledajte kako!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirane kamenice – Saznajte kako pripremiti gratinirane kamenice u našem video receptu. – kamenice, maslac, špinat (zamrznutog), vrhnje za kuhanje, parmezan, sol ((krupna morska)), sol, U ugrijanu tavicu za umake stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
; Zatim dodamo odmrznuti špinat, posolimo ga, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Za to vrijeme naribamo sir parmezan i otvorimo kamenice tako da školjku položimo oblom stranom na kuhinjsku krpu, uguramo nož između gornje i donje strane, te prerežemo tetivu koja ih spaja. ; Zatim nož gurnemo dublje i zakrenemo ga te otvorimo školjku. ; Iz oblog dijela školjke procijedimo sok u posudu. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja špinata, ulijemo procijeđeni sok od školjaka, promiješamo i maknemo s vatre. ; Meso kamenica stavimo u obli dio školjaka, premjestimo ih u vatrostalnu posudu na podlogu od krupne morske soli, kako bi ostale ravne, nadjenemo ih umakom od špinata, izdašno posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 – 220°C, pod gril, 3-4 minute. ; Kad su se kamenice zapekle izvadimo ih iz pećnice i poslužimo.; -</div>
Gratinirane kamenice
Saznajte kako pripremiti gratinirane kamenice u našem video receptu.
Neki kažu da svježe kamenice možemo držati u hladnjaku još dan-dva, dok se drugi protive tomu jer hladnoća u hladnjaku ubija školjke odmah, i oni kažu da ako se svježe kamenice zamotaju u vlažni ručnik i drže na sobnoj temparaturi, mogu biti žive još tjedan dana. Mi to ne znamo, ali zato znamo pripremiti kamenice. Pogledajte kako!
Gratinirane kamenice - Saznajte kako pripremiti gratinirane kamenice u našem video receptu. - kamenice, maslac, špinat (zamrznutog), vrhnje za kuhanje, parmezan, sol ((krupna morska)), sol, U ugrijanu tavicu za umake stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
; Zatim dodamo odmrznuti špinat, posolimo ga, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; Za to vrijeme naribamo sir parmezan i otvorimo kamenice tako da školjku položimo oblom stranom na kuhinjsku krpu, uguramo nož između gornje i donje strane, te prerežemo tetivu koja ih spaja. ; Zatim nož gurnemo dublje i zakrenemo ga te otvorimo školjku. ; Iz oblog dijela školjke procijedimo sok u posudu. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja špinata, ulijemo procijeđeni sok od školjaka, promiješamo i maknemo s vatre. ; Meso kamenica stavimo u obli dio školjaka, premjestimo ih u vatrostalnu posudu na podlogu od krupne morske soli, kako bi ostale ravne, nadjenemo ih umakom od špinata, izdašno posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 - 220°C, pod gril, 3-4 minute. ; Kad su se kamenice zapekle izvadimo ih iz pećnice i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavicu za umake stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo odmrznuti špinat, posolimo ga, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da kuha na laganoj vatri.
- Za to vrijeme naribamo sir parmezan i otvorimo kamenice tako da školjku položimo oblom stranom na kuhinjsku krpu, uguramo nož između gornje i donje strane, te prerežemo tetivu koja ih spaja.
- Zatim nož gurnemo dublje i zakrenemo ga te otvorimo školjku.
- Iz oblog dijela školjke procijedimo sok u posudu.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja špinata, ulijemo procijeđeni sok od školjaka, promiješamo i maknemo s vatre.
- Meso kamenica stavimo u obli dio školjaka, premjestimo ih u vatrostalnu posudu na podlogu od krupne morske soli, kako bi ostale ravne, nadjenemo ih umakom od špinata, izdašno posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 - 220°C, pod gril, 3-4 minute.
- Kad su se kamenice zapekle izvadimo ih iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|