Gratinirane kruške s mladim krumpirom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirane kruške s mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane kruške s mladim krumpirom.

Kruška je voće porijeklom iz centralne i jugozapadne Azije i uzgaja se već 4000 godina. Voljeli su je i stari Rimljani te su poznavali 40 različitih sorti. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, potiče probavu, smanjuje kolesterol i stabilizira razinu glukoze u krvi. Imate li sada dovoljno razloga da pripremite ovo jelo?

Gratinirane kruške s mladim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane kruške s mladim krumpirom. - kruška, krumpir, maslac, slatko vrhnje, parmezan (ribanog), sol i papar, Vatrostalnu formu (zdjelicu) namažemo maslacem, posolimo i popaprimo. ; Kruške narežemo na četvrtine, očistimo od tvrde sredine i narežemo na tanke kriške. ; Mladi krumpir operemo, osušimo i narežemo na tanke duguljaste ploške. ; Kruške i krumpir naizmjence slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu jedno do drugog poput crijepa na krovu. ; Sve zajedno prelijemo slatkim vrhnjem te posipamo naribanim parmezanom. ; Stavimo na ploču da kratko zakuha pa preselimo u prethodno zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200 °C oko 25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vatrostalnu formu (zdjelicu) namažemo maslacem, posolimo i popaprimo.
  2. Kruške narežemo na četvrtine, očistimo od tvrde sredine i narežemo na tanke kriške.
  3. Mladi krumpir operemo, osušimo i narežemo na tanke duguljaste ploške.
  4. Kruške i krumpir naizmjence slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu jedno do drugog poput crijepa na krovu.
  5. Sve zajedno prelijemo slatkim vrhnjem te posipamo naribanim parmezanom.
  6. Stavimo na ploču da kratko zakuha pa preselimo u prethodno zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200 °C oko 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: