- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirane školjke sa začinskim biljem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane školjke sa začinskim biljem. – školjke (očišćenih), majčina dušica, bijelo vino (suhog), češnjak, luk, maslac, peršin (sjeckani), krušne mrvice, mljevena ljuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, a listiće majčine dušice natrgamo. ; U ugrijanu tavu ulijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, dodamo školjke, posolimo, posipamo s 2/3 sjeckanog peršina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Potom u tavu s lukom dodamo krušne mrvice, listiće majčine dušice, preostali sjeckani peršin, mljevenu čili papričicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 1 minutu, stalno miješajući te maknemo s vatre. ; Kuhane školjke premjestimo u prikladnu posudu i odstranimo one koje se nisu otvorile, a dno lima za pečenje prekrijemo slojem soli kako bi školjke ostale u vodoravnom položaju. ; Školjke otvorimo i dio s mesom rasporedimo preko soli, nadjenemo ih smjesom luka i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 5 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Dagnje su bogate omega-3 masnim kiselinama, ali sadrže i veliku količinu zasićenih masnih kiselina, a uz dodatak začinskih trava i još nekih sastojaka čine ukusnu morsku deliciju.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirane školjke sa začinskim biljem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane školjke sa začinskim biljem. – školjke (očišćenih), majčina dušica, bijelo vino (suhog), češnjak, luk, maslac, peršin (sjeckani), krušne mrvice, mljevena ljuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, a listiće majčine dušice natrgamo. ; U ugrijanu tavu ulijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, dodamo školjke, posolimo, posipamo s 2/3 sjeckanog peršina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Potom u tavu s lukom dodamo krušne mrvice, listiće majčine dušice, preostali sjeckani peršin, mljevenu čili papričicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 1 minutu, stalno miješajući te maknemo s vatre. ; Kuhane školjke premjestimo u prikladnu posudu i odstranimo one koje se nisu otvorile, a dno lima za pečenje prekrijemo slojem soli kako bi školjke ostale u vodoravnom položaju. ; Školjke otvorimo i dio s mesom rasporedimo preko soli, nadjenemo ih smjesom luka i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 5 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirane školjke sa začinskim biljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane školjke sa začinskim biljem.
Dagnje su bogate omega-3 masnim kiselinama, ali sadrže i veliku količinu zasićenih masnih kiselina, a uz dodatak začinskih trava i još nekih sastojaka čine ukusnu morsku deliciju.
Gratinirane školjke sa začinskim biljem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane školjke sa začinskim biljem. - školjke (očišćenih), majčina dušica, bijelo vino (suhog), češnjak, luk, maslac, peršin (sjeckani), krušne mrvice, mljevena ljuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, a listiće majčine dušice natrgamo. ; U ugrijanu tavu ulijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, dodamo školjke, posolimo, posipamo s 2/3 sjeckanog peršina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Potom u tavu s lukom dodamo krušne mrvice, listiće majčine dušice, preostali sjeckani peršin, mljevenu čili papričicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 1 minutu, stalno miješajući te maknemo s vatre. ; Kuhane školjke premjestimo u prikladnu posudu i odstranimo one koje se nisu otvorile, a dno lima za pečenje prekrijemo slojem soli kako bi školjke ostale u vodoravnom položaju. ; Školjke otvorimo i dio s mesom rasporedimo preko soli, nadjenemo ih smjesom luka i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 5 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a listiće majčine dušice natrgamo.
- U ugrijanu tavu ulijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, dodamo školjke, posolimo, posipamo s 2/3 sjeckanog peršina, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Potom u tavu s lukom dodamo krušne mrvice, listiće majčine dušice, preostali sjeckani peršin, mljevenu čili papričicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 1 minutu, stalno miješajući te maknemo s vatre.
- Kuhane školjke premjestimo u prikladnu posudu i odstranimo one koje se nisu otvorile, a dno lima za pečenje prekrijemo slojem soli kako bi školjke ostale u vodoravnom položaju.
- Školjke otvorimo i dio s mesom rasporedimo preko soli, nadjenemo ih smjesom luka i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 5 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|