- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Gratinirane šparoge s piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šparoge s piletinom.
Red kuhanih šparoga, red prženih trakica piletine, pa opet šparoge i preljev od vrhnja i jaja, i sve zajedno malo u pećnicu. Jako, jako fino.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 800 g
- pileći zabatak, 500 g
- kiselo vrhnje, 300 ml
- jaja, 2
- maslac, 20 g
- šećer, 1 žličica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- lovorov list, 2
- papar, 1 žličica u zrnu
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šparoge očistimo, odstranimo donji tvrdi dio, prepolovimo ih i svaki dio prerežemo po dužini, zabatke očistimo od kože i kostiju i narežemo ih na trakice, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo šparoge, dodamo šećer, papar u zrnu, polovicu maslaca i kuhamo ih 10-ak minuta.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice piletine, začinimo ih solju i paprom, promiješamo i pržimo sa svih strana do zlatno-žute boje. U međuvremenu od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a šparoge ocijedimo.
- U zdjelu ulijemo kiselo vrhnje, dodamo žumanjke, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo snijeg i nježno ga umiješamo.
- Dno vatrostalne posude premažemo preostalim maslacem, stavimo lovorove listove, polovicu kuhanih šparoga, preko njih rasporedimo prženu piletinu, prekrijemo preostalim šparogama, prelijemo mješavinom jaja i kiselog vrhnja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, pod gril, 8-10 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |