- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani file grgeča na posteljici od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file grgeča na posteljici od krumpira.
Polegli smo g. Grgeča na postelju od krumpira, pokrili ga bešamel umakom i naribanim sirom te ostavili da uživa u toploj pećnici neko vrijeme. A što se poslije desilo, pogledajte u našem videu!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba grgeč, 2 fileta (po prilici 350 g)
- limun, 1
- maslac, 60 g
- krumpir, 500 g mlagod, kuhanog i očišćenog
- umak bešamel, 250 ml
- sir gouda, 150 g
- krušne mrvice, 40 g
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir narežemo na ploške debljine 0,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, a sir gaudu naribamo.
- Filete ribe poprečno narežemo na nekoliko komada, stavimo ih u prikladnu posudu, prelijemo ih sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo ploške krumpira i pržimo ih sa svih strana do zlatnožute boje.
- Zatim krumpir rasporedimo po dnu vatrostalne posude i preko njega složimo komade ribe.
- Potom sve zajedno prelijemo bechamel umakom, posipamo naribanim sirom, te krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |