- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gratinirani juneći odresci s tikvicama i mini rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane juneće odreske s tikvicama i mini rajčicama. – juneći odrezak, tikvice, mini rajčica, sir ementaler, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica i istučemo ga batom za meso, rajčice prepolovimo, tikvice narežemo na trakice, a sir ementaler naribamo. ; Zatim odreske posolimo s obje strane, jednu stranu premažemo uljem i stavimo ih peći na vruću gril tavu, nauljenom stranom prema dolje. ; Nakon jedne minute odreske okrenemo, po njima rasporedimo narezane tikvice i rajčice, posipamo naribanim sirom i stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 170°C, 3-4 minute.
; Odreske rasporedimo na tanjure, posipamo ih sjeckanim peršinom, popaprimo, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.; – Zanimljiv recept za pripremu odreska. Malo na tavu, pa posipati povrćem i naribanim sirom, pa malo u pećnicu i evo ga, ručak ili večera je gotova.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani juneći odresci s tikvicama i mini rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane juneće odreske s tikvicama i mini rajčicama. – juneći odrezak, tikvice, mini rajčica, sir ementaler, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica i istučemo ga batom za meso, rajčice prepolovimo, tikvice narežemo na trakice, a sir ementaler naribamo. ; Zatim odreske posolimo s obje strane, jednu stranu premažemo uljem i stavimo ih peći na vruću gril tavu, nauljenom stranom prema dolje. ; Nakon jedne minute odreske okrenemo, po njima rasporedimo narezane tikvice i rajčice, posipamo naribanim sirom i stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 170°C, 3-4 minute.
; Odreske rasporedimo na tanjure, posipamo ih sjeckanim peršinom, popaprimo, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.; -</div>
Gratinirani juneći odresci s tikvicama i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane juneće odreske s tikvicama i mini rajčicama.
Zanimljiv recept za pripremu odreska. Malo na tavu, pa posipati povrćem i naribanim sirom, pa malo u pećnicu i evo ga, ručak ili večera je gotova.
Gratinirani juneći odresci s tikvicama i mini rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane juneće odreske s tikvicama i mini rajčicama. - juneći odrezak, tikvice, mini rajčica, sir ementaler, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica i istučemo ga batom za meso, rajčice prepolovimo, tikvice narežemo na trakice, a sir ementaler naribamo. ; Zatim odreske posolimo s obje strane, jednu stranu premažemo uljem i stavimo ih peći na vruću gril tavu, nauljenom stranom prema dolje. ; Nakon jedne minute odreske okrenemo, po njima rasporedimo narezane tikvice i rajčice, posipamo naribanim sirom i stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 170°C, 3-4 minute.
; Odreske rasporedimo na tanjure, posipamo ih sjeckanim peršinom, popaprimo, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica i istučemo ga batom za meso, rajčice prepolovimo, tikvice narežemo na trakice, a sir ementaler naribamo.
- Zatim odreske posolimo s obje strane, jednu stranu premažemo uljem i stavimo ih peći na vruću gril tavu, nauljenom stranom prema dolje.
- Nakon jedne minute odreske okrenemo, po njima rasporedimo narezane tikvice i rajčice, posipamo naribanim sirom i stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 170°C, 3-4 minute.
- Odreske rasporedimo na tanjure, posipamo ih sjeckanim peršinom, popaprimo, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|