- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom.
Kao djeca baš i nismo puno voljeli prokulice, ali s godinama smo ih počeli polako prihvaćati. Pripremite li ovo jelo, možda više nećete moći živjeti bez prokulica. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 300 g (kuhanog u ljusci)
- prokulice, 250 g
- punomasni sir, 100 g naribanog
- mlijeko, 75 ml
- jaja, 2
- pršut, 30 g narezanog na tanke kriške
- maslac, 20 g
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, prokulice očistimo, operemo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a češnjak protisnemo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo prokulice i kuhamo ih 7-8 minuta. Za to vrijeme u zagrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo kockice krumpira, posolimo ga i povremeno miješajući, pržimo sa svih strana.
- Nakon 5-6 minuta krumpir maknemo s vatre i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, a kuhane prokulice procijedimo i stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale lijepu boju i ostale hrskave.
- Potpuno ohlađene prokulice ocijedimo i pomiješamo s krumpirom u vatrostalnoj posudi, a preko krumpira i povrća rasporedimo trakice pršuta.
- U zdjelu razbijemo jaja, dodamo protisnuti češnjak, muškatni oraščić, sjeckani peršin, ulijemo mlijeko i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom prelijemo krumpir, prokulice i pršut, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |