- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani njoki s umakom od šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s umakom od šampinjona. – njoki (od krumpira), umak od šampinjona, sir ementaler, vrhnje za kuhanje, jaje, muškatni oraščić, maslac, parmezan (naribanog), sol, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, a sir ementaler naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo njoke i napola ih skuhamo. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak od šampinjona i vrhnje za kuhanje, dodamo žumanjak, naribani muškatni oraščić, žlicu naribanog parmezana i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Njoke ocijedimo i ostavimo ih u loncu u kojem su se kuhali, preostali parmezan pomiješamo s naribanim ementalerom, a vatrostalnu posudu namastimo maslacem. ; Dobivenu mješavinu od umaka od šampinjona, vrhnja i parmezana prelijemo po njokima, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo ih u vatrostalnu posudu. ; Zatim ih posipamo mješavinom parmezana i ementalera i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Pretpostavlja se da su njemački doseljenici za vrijeme Marije Terezije donijeli krumpir u Slavoniju te ga tako uveli na naša područja, krumpirove njoke su dakako donijeli Talijani, a odgovor na pitanje – što napraviti s njima? – nalazi se u priloženom slikopisu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani njoki s umakom od šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s umakom od šampinjona. – njoki (od krumpira), umak od šampinjona, sir ementaler, vrhnje za kuhanje, jaje, muškatni oraščić, maslac, parmezan (naribanog), sol, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, a sir ementaler naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo njoke i napola ih skuhamo. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak od šampinjona i vrhnje za kuhanje, dodamo žumanjak, naribani muškatni oraščić, žlicu naribanog parmezana i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Njoke ocijedimo i ostavimo ih u loncu u kojem su se kuhali, preostali parmezan pomiješamo s naribanim ementalerom, a vatrostalnu posudu namastimo maslacem. ; Dobivenu mješavinu od umaka od šampinjona, vrhnja i parmezana prelijemo po njokima, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo ih u vatrostalnu posudu. ; Zatim ih posipamo mješavinom parmezana i ementalera i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirani njoki s umakom od šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s umakom od šampinjona.
Pretpostavlja se da su njemački doseljenici za vrijeme Marije Terezije donijeli krumpir u Slavoniju te ga tako uveli na naša područja, krumpirove njoke su dakako donijeli Talijani, a odgovor na pitanje - što napraviti s njima? – nalazi se u priloženom slikopisu.
Gratinirani njoki s umakom od šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s umakom od šampinjona. - njoki (od krumpira), umak od šampinjona, sir ementaler, vrhnje za kuhanje, jaje, muškatni oraščić, maslac, parmezan (naribanog), sol, Žumanjak odvojimo od bjelanjka, a sir ementaler naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo njoke i napola ih skuhamo. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak od šampinjona i vrhnje za kuhanje, dodamo žumanjak, naribani muškatni oraščić, žlicu naribanog parmezana i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Njoke ocijedimo i ostavimo ih u loncu u kojem su se kuhali, preostali parmezan pomiješamo s naribanim ementalerom, a vatrostalnu posudu namastimo maslacem. ; Dobivenu mješavinu od umaka od šampinjona, vrhnja i parmezana prelijemo po njokima, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo ih u vatrostalnu posudu. ; Zatim ih posipamo mješavinom parmezana i ementalera i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Žumanjak odvojimo od bjelanjka, a sir ementaler naribamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo njoke i napola ih skuhamo.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak od šampinjona i vrhnje za kuhanje, dodamo žumanjak, naribani muškatni oraščić, žlicu naribanog parmezana i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Njoke ocijedimo i ostavimo ih u loncu u kojem su se kuhali, preostali parmezan pomiješamo s naribanim ementalerom, a vatrostalnu posudu namastimo maslacem.
- Dobivenu mješavinu od umaka od šampinjona, vrhnja i parmezana prelijemo po njokima, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo ih u vatrostalnu posudu.
- Zatim ih posipamo mješavinom parmezana i ementalera i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|