- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani pikantni plodovi mora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane pikantne plodove mora.
Ovim ćemo Vam receptom pokazati da plodovi mora ne dolaze nužno samo u rižotima i sličnim jelima, oni mogu biti i glavna zvijezda ručka, kao što je to ovdje slučaj! Pobrinite se samo da Vaša zdjela bude dovoljno velika jer će se tražiti porcija više...
Gratinirani pikantni plodovi mora - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane pikantne plodove mora. - riba grdobina ((filea)), repovi morskih kozica (očišćenih), dagnje (očišćenih), luk, glatko brašno, mileram, bijelo vino, sir ribanac, maslinovo ulje, kajenski papar, sol i papar, File ribe narežemo na trakice, osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, te uvaljamo u brašno. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim na luk dodamo pripremljenu ribu i kratko je pržimo s obje strane 4-5 minuta protresajući tavu, ne miješajući. ; U zdjelicu s mileramom, ulijemo bijelo vino, dodamo kajenski papar, posolimo, ulijemo malo maslinovog ulja, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Prikladne vatrostalne zdjelice tanko premažemo maslinovim uljem i u njih rasporedimo očišćene repove morskih kozica i očišćene dagnje, po njima posložimo pržene trakice ribe, prelijemo pripremljenim umakom i posipamo naribanim sirom. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grdobina, 250 g (filea)
- repovi morskih kozica, 100 g očišćenih
- dagnje, 150 g očišćenih
- luk, 1 glavica
- glatko brašno, 15 g
- mileram, 150 g
- bijelo vino, 100 ml
- sir ribanac, 4 žlice
- maslinovo ulje
- kajenski papar
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- File ribe narežemo na trakice, osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, te uvaljamo u brašno.
- U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim na luk dodamo pripremljenu ribu i kratko je pržimo s obje strane 4-5 minuta protresajući tavu, ne miješajući.
- U zdjelicu s mileramom, ulijemo bijelo vino, dodamo kajenski papar, posolimo, ulijemo malo maslinovog ulja, te sve zajedno dobro izmiješamo.
- Prikladne vatrostalne zdjelice tanko premažemo maslinovim uljem i u njih rasporedimo očišćene repove morskih kozica i očišćene dagnje, po njima posložimo pržene trakice ribe, prelijemo pripremljenim umakom i posipamo naribanim sirom.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |