- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani poriluk – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk. – poriluk, vrhnje za kuhanje, jogurt, sir feta, parmezan, krušne mrvice, maslac, jaje, sol, Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. ; Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.; U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. ; Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Izuzetno zanimljivo, jednostavno i ukusno jelo od poriluka sa zapečenom koricom od sira i još ponečeg, koje morate probati i njime obradovati svoje najmilije.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani poriluk – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk. – poriluk, vrhnje za kuhanje, jogurt, sir feta, parmezan, krušne mrvice, maslac, jaje, sol, Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. ; Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.; U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. ; Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirani poriluk
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk.
Izuzetno zanimljivo, jednostavno i ukusno jelo od poriluka sa zapečenom koricom od sira i još ponečeg, koje morate probati i njime obradovati svoje najmilije.
Gratinirani poriluk - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk. - poriluk, vrhnje za kuhanje, jogurt, sir feta, parmezan, krušne mrvice, maslac, jaje, sol, Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. ; Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.; U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. ; Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu.
- Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
- Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.
- U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke.
- Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
- Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|