- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani poriluk – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk. – poriluk, vrhnje za kuhanje, jogurt, sir feta, parmezan, krušne mrvice, maslac, jaje, sol, Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. ; Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.; U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. ; Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Izuzetno zanimljivo, jednostavno i ukusno jelo od poriluka sa zapečenom koricom od sira i još ponečeg, koje morate probati i njime obradovati svoje najmilije.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani poriluk – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk. – poriluk, vrhnje za kuhanje, jogurt, sir feta, parmezan, krušne mrvice, maslac, jaje, sol, Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. ; Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.; U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. ; Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirani poriluk
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk.
Izuzetno zanimljivo, jednostavno i ukusno jelo od poriluka sa zapečenom koricom od sira i još ponečeg, koje morate probati i njime obradovati svoje najmilije.
Gratinirani poriluk - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk. - poriluk, vrhnje za kuhanje, jogurt, sir feta, parmezan, krušne mrvice, maslac, jaje, sol, Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu. ; Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke. ; Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.; U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke. ; Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu.
- Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
- Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.
- U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke.
- Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
- Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 53 Rating: 4.66 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:70minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
poriluk s jajima,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Zapečeni njoki od kukuruzne krupice
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Oshi sushi s lososom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Njoki na mediteranski način
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Krema od mascarponea s jagodama i čokoladom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)