- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirani šampinjoni s prosom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šampinjone s prosom i mozzarellom. – proso, povrtni temeljac, luk, svježa crvena paprika, tikvice, šampinjoni (većih), umak od rajčice, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk, tikvicu i papriku nasjeckamo, gljivama uklonimo stapke, a mozzarellu narežemo na tanke ploške. ; U lonac iznad vatre stavimo proso i pržimo ga miješajući i bez masnoće dok ne počne dobivati boju. ; Nakon 3-4 minute prženja, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 15-ak minuta. ; Zatim lonac s prosom maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 10-ak minuta. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo 4-5 minuta na srednje jakoj vatri. ; Potom proso premjestimo u tavu s povrćem, promiješamo i maknemo s vatre. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo umak od rajčice i začinimo ga solju i paprom. ; Zatim šampinjone nadjenemo mješavinom prosa i povrće, složimo ih preko umaka od rajčice, prekrijemo ih ploškama mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Proso je jedna od najstarijih vrsta žitarica što dokazuje i činjenica da su arheolozi otkrili 4000 godina staru zdjelu rezanaca od prosa u sjeverozapadnoj Kini. Za ovo smo jelo upotrijebili dosta mlađe proso, pomiješali ga s povrćem i nadjenuli šampinjone. Svakako kušati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani šampinjoni s prosom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šampinjone s prosom i mozzarellom. – proso, povrtni temeljac, luk, svježa crvena paprika, tikvice, šampinjoni (većih), umak od rajčice, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk, tikvicu i papriku nasjeckamo, gljivama uklonimo stapke, a mozzarellu narežemo na tanke ploške. ; U lonac iznad vatre stavimo proso i pržimo ga miješajući i bez masnoće dok ne počne dobivati boju. ; Nakon 3-4 minute prženja, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 15-ak minuta. ; Zatim lonac s prosom maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 10-ak minuta. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo 4-5 minuta na srednje jakoj vatri. ; Potom proso premjestimo u tavu s povrćem, promiješamo i maknemo s vatre. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo umak od rajčice i začinimo ga solju i paprom. ; Zatim šampinjone nadjenemo mješavinom prosa i povrće, složimo ih preko umaka od rajčice, prekrijemo ih ploškama mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirani šampinjoni s prosom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šampinjone s prosom i mozzarellom.
Proso je jedna od najstarijih vrsta žitarica što dokazuje i činjenica da su arheolozi otkrili 4000 godina staru zdjelu rezanaca od prosa u sjeverozapadnoj Kini. Za ovo smo jelo upotrijebili dosta mlađe proso, pomiješali ga s povrćem i nadjenuli šampinjone. Svakako kušati!
Gratinirani šampinjoni s prosom i mozzarellom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šampinjone s prosom i mozzarellom. - proso, povrtni temeljac, luk, svježa crvena paprika, tikvice, šampinjoni (većih), umak od rajčice, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk, tikvicu i papriku nasjeckamo, gljivama uklonimo stapke, a mozzarellu narežemo na tanke ploške. ; U lonac iznad vatre stavimo proso i pržimo ga miješajući i bez masnoće dok ne počne dobivati boju. ; Nakon 3-4 minute prženja, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 15-ak minuta. ; Zatim lonac s prosom maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 10-ak minuta. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo 4-5 minuta na srednje jakoj vatri. ; Potom proso premjestimo u tavu s povrćem, promiješamo i maknemo s vatre. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo umak od rajčice i začinimo ga solju i paprom. ; Zatim šampinjone nadjenemo mješavinom prosa i povrće, složimo ih preko umaka od rajčice, prekrijemo ih ploškama mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Luk, tikvicu i papriku nasjeckamo, gljivama uklonimo stapke, a mozzarellu narežemo na tanke ploške.
- U lonac iznad vatre stavimo proso i pržimo ga miješajući i bez masnoće dok ne počne dobivati boju.
- Nakon 3-4 minute prženja, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.
- Zatim lonac s prosom maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 10-ak minuta.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo 4-5 minuta na srednje jakoj vatri.
- Potom proso premjestimo u tavu s povrćem, promiješamo i maknemo s vatre. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo umak od rajčice i začinimo ga solju i paprom.
- Zatim šampinjone nadjenemo mješavinom prosa i povrće, složimo ih preko umaka od rajčice, prekrijemo ih ploškama mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|