- Almo Čatlak
- 40 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirani složenac od poriluka i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od poriluka i krumpira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 700 g
- poriluk, 500 g
- maslac, 50 g
- brašno, 40 g
- kravlji sir, 100 g (svježi)
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- ljuta papričica, 1 prstohvat (tucana)
- chili jalapeno, 1 prstohvat
- vratina, 200 g (kuhana)
- sir ementaler, 200 g
- krušne mrvice, 50 g
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške, a poriluk na kolutiće. U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo krumpir i poriluk, posolimo i povremeno okrećući pržimo na srednje jakoj vatri.
- Kuhanu vratinu narežemo na trakice, a punomasni sir naribamo na grubi ribež. Kad je povrće postalo lagano staklasto premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Na preostalu masnoću od prženja dodamo malo brašna i pjenjačom izmiješamo dok se brašno malo ne preprži pa zatim dodamo maslac. Kad se brašno počelo pjeniti u tavu polako ulijevamo vodu i pazimo da ne ostanu grudice. Kad dobijemo lijepi umak, dodamo soli i muškatni oraščić. Gotovi umak začinimo ljutim jalapeno papričicama.
- Preko povrća rasporedimo kuhanu narezanu vratinu i svježi kravlji sir te sastojke prelijemo pripremljenim umakom.
- U čistu zdjelu pomiješamo naribani sir s krušnim mrvicama i s njim prekrijemo sastojke u vatrostalnoj posudi.
- Pripremljeni složenac stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |