Gratinirani složenac od poriluka i krumpira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od poriluka i krumpira. – krumpir, poriluk, maslac, brašno, kravlji sir ((svježi)), muškatni oraščić, ljuta papričica ((tucana)), chili jalapeno, vratina ((kuhana)), sir ementaler, krušne mrvice, sol, bijeli papar, Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške, a poriluk na kolutiće. U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo krumpir i poriluk, posolimo i povremeno okrećući pržimo na srednje jakoj vatri.; Kuhanu vratinu narežemo na trakice, a punomasni sir naribamo na grubi ribež. Kad je povrće postalo lagano staklasto premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Na preostalu masnoću od prženja dodamo malo brašna i pjenjačom izmiješamo dok se brašno malo ne preprži pa zatim dodamo maslac. Kad se brašno počelo pjeniti u tavu polako ulijevamo vodu i pazimo da ne ostanu grudice. Kad dobijemo lijepi umak, dodamo soli i muškatni oraščić. Gotovi umak začinimo ljutim jalapeno papričicama.; Preko povrća rasporedimo kuhanu narezanu vratinu i svježi kravlji sir te sastojke prelijemo pripremljenim umakom. ; U čistu zdjelu pomiješamo naribani sir s krušnim mrvicama i s njim prekrijemo sastojke u vatrostalnoj posudi.; Pripremljeni složenac stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.; –
Gratinirani složenac od poriluka i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od poriluka i krumpira.
Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške, a poriluk na kolutiće. U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo krumpir i poriluk, posolimo i povremeno okrećući pržimo na srednje jakoj vatri.
Kuhanu vratinu narežemo na trakice, a punomasni sir naribamo na grubi ribež. Kad je povrće postalo lagano staklasto premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Na preostalu masnoću od prženja dodamo malo brašna i pjenjačom izmiješamo dok se brašno malo ne preprži pa zatim dodamo maslac. Kad se brašno počelo pjeniti u tavu polako ulijevamo vodu i pazimo da ne ostanu grudice. Kad dobijemo lijepi umak, dodamo soli i muškatni oraščić. Gotovi umak začinimo ljutim jalapeno papričicama.
Preko povrća rasporedimo kuhanu narezanu vratinu i svježi kravlji sir te sastojke prelijemo pripremljenim umakom.
U čistu zdjelu pomiješamo naribani sir s krušnim mrvicama i s njim prekrijemo sastojke u vatrostalnoj posudi.
Pripremljeni složenac stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.