- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Gratinirani složenac od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od povrća. – svježa žuta paprika, patlidžan, rajčica, tikvice, češnjak, umak pesto, peršin (sjeckani), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžane narežemo na tanke ploške, namočimo ih u slanu vodu 15-ak minuta te ocijedimo, tikvice po dužini narežemo na trake, paprike očistimo i narežemo na trakice, rajčice na četvrtine i odstranimo im mekani dio s košticama, a češnjak narežemo na listiće. ; Dno vatrostalne posude prelijemo s malo maslinovog ulja, zatim složimo red patlidžana i pokapamo ih umakom pesto genovese, začinimo solju i paprom, preko njih složimo red narezanih rajčica i posolimo ih, potom ih prekrijemo redom patlidžana i pokapamo pestom, zatim složimo red tikvica, posipamo listićima češnjaka, posolimo i pokapamo umakom pesto, prekrijemo redom trakica od paprika i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, povrće prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama te vratimo u pećnicu, pod gril, na 200°C, 5 minuta. ; Gotovo povrće narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo. ; – Odlično jelo za sve ljubitelje povrća i zdrave, ali i ukusne, hrane. Složeno poput lazanja, začinjeno pestom genoveseom, zapečeno u pećnici i ukusno do bola! Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirani složenac od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od povrća. – svježa žuta paprika, patlidžani, rajčica, tikvice, češnjak, umak pesto, peršin (sjeckani), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžane narežemo na tanke ploške, namočimo ih u slanu vodu 15-ak minuta te ocijedimo, tikvice po dužini narežemo na trake, paprike očistimo i narežemo na trakice, rajčice na četvrtine i odstranimo im mekani dio s košticama, a češnjak narežemo na listiće. ; Dno vatrostalne posude prelijemo s malo maslinovog ulja, zatim složimo red patlidžana i pokapamo ih umakom pesto genovese, začinimo solju i paprom, preko njih složimo red narezanih rajčica i posolimo ih, potom ih prekrijemo redom patlidžana i pokapamo pestom, zatim složimo red tikvica, posipamo listićima češnjaka, posolimo i pokapamo umakom pesto, prekrijemo redom trakica od paprika i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, povrće prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama te vratimo u pećnicu, pod gril, na 200°C, 5 minuta. ; Gotovo povrće narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo. ; -</div>
Gratinirani složenac od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od povrća.
Odlično jelo za sve ljubitelje povrća i zdrave, ali i ukusne, hrane. Složeno poput lazanja, začinjeno pestom genoveseom, zapečeno u pećnici i ukusno do bola! Dobar tek!
Gratinirani složenac od povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od povrća. - svježa žuta paprika, patlidžani, rajčica, tikvice, češnjak, umak pesto, peršin (sjeckani), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Patlidžane narežemo na tanke ploške, namočimo ih u slanu vodu 15-ak minuta te ocijedimo, tikvice po dužini narežemo na trake, paprike očistimo i narežemo na trakice, rajčice na četvrtine i odstranimo im mekani dio s košticama, a češnjak narežemo na listiće. ; Dno vatrostalne posude prelijemo s malo maslinovog ulja, zatim složimo red patlidžana i pokapamo ih umakom pesto genovese, začinimo solju i paprom, preko njih složimo red narezanih rajčica i posolimo ih, potom ih prekrijemo redom patlidžana i pokapamo pestom, zatim složimo red tikvica, posipamo listićima češnjaka, posolimo i pokapamo umakom pesto, prekrijemo redom trakica od paprika i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta. ; Vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, povrće prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama te vratimo u pećnicu, pod gril, na 200°C, 5 minuta. ; Gotovo povrće narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo. ; -
Upute po koracima:
- Patlidžane narežemo na tanke ploške, namočimo ih u slanu vodu 15-ak minuta te ocijedimo, tikvice po dužini narežemo na trake, paprike očistimo i narežemo na trakice, rajčice na četvrtine i odstranimo im mekani dio s košticama, a češnjak narežemo na listiće.
- Dno vatrostalne posude prelijemo s malo maslinovog ulja, zatim složimo red patlidžana i pokapamo ih umakom pesto genovese, začinimo solju i paprom, preko njih složimo red narezanih rajčica i posolimo ih, potom ih prekrijemo redom patlidžana i pokapamo pestom, zatim složimo red tikvica, posipamo listićima češnjaka, posolimo i pokapamo umakom pesto, prekrijemo redom trakica od paprika i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
- Vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, povrće prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama te vratimo u pećnicu, pod gril, na 200°C, 5 minuta.
- Gotovo povrće narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|