- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani složenac od ribe i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od ribe i povrća.
Zdrav obrok s oslićem i keljom, posipano sirom i zapečeno u pećnici. Pravo jelo za sve koji vole ribu i povrće, a oni koji nisu sigurni neka probaju. Svidjeti će im se.
Gratinirani složenac od ribe i povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od ribe i povrća. - riba oslić ((medaljoni)), kelj, koraba, sir gouda, luk, češnjak, bijelo vino, pročišćeni maslac, glatko brašno, mlijeko, vrhnje za kuhanje, korijander ((mrvljeni)), limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar ((bijeli)), Prije svega pripremimo umak bešamel tako što u ugrijanu tavu stavimo pročišćeni maslac, dodamo glatko brašno i pržimo, miješajući pjenjačom, do blago žute boje. ; Zatim, uz stalno miješanje, postupno ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, i kada dobijemo umak bez grudica, ugasimo vatru, začinimo solju, bijelim paprom, mrvljenim korijanderom, promiješamo i stavimo na stranu. ; U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, češnjak narezan na listiće, posolimo i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo očišćen kelj narezan na manje listove, očišćenu korabu narezanu na manje ploške, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim povrće posolimo, ulijemo 2 žličice limunovog soka, promiješamo i ugasimo vatru. ; Preko povrća prelijemo umak bešamel, izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim u povrće umetnemo medaljone od oslića, začinimo ih solju i bijelim paprom, između njih oblikujemo nekoliko hrpica naribanog sira gaude i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Jelo je gotovo, raspodijelimo ga na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oslić, 350 g (medaljoni)
- kelj, 400 g
- koraba, 2
- sir gouda, 120 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 100 ml
- pročišćeni maslac, 40 g
- glatko brašno, 20 g
- mlijeko, 250 ml
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- korijander, 1/2 lice (mrvljeni)
- limun, 1
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar (bijeli)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pripremimo umak bešamel tako što u ugrijanu tavu stavimo pročišćeni maslac, dodamo glatko brašno i pržimo, miješajući pjenjačom, do blago žute boje.
- Zatim, uz stalno miješanje, postupno ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, i kada dobijemo umak bez grudica, ugasimo vatru, začinimo solju, bijelim paprom, mrvljenim korijanderom, promiješamo i stavimo na stranu.
- U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, češnjak narezan na listiće, posolimo i kratko pržimo.
- Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo očišćen kelj narezan na manje listove, očišćenu korabu narezanu na manje ploške, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Zatim povrće posolimo, ulijemo 2 žličice limunovog soka, promiješamo i ugasimo vatru.
- Preko povrća prelijemo umak bešamel, izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Zatim u povrće umetnemo medaljone od oslića, začinimo ih solju i bijelim paprom, između njih oblikujemo nekoliko hrpica naribanog sira gaude i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Jelo je gotovo, raspodijelimo ga na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |