- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani složenac s lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s lososom.
Kaže se da osim ustiju jedemo i očima. Losos ovijen zelenim tijestom, preliven rastopljenim sirom, te zapečen u pećnici, praznik je za sva osjetila. A nama šesto čulo govori da ćete se složiti s tim.
Gratinirani složenac s lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s lososom. - tjestenina za lazanje ((zelenih)), losos, kukuruzno brašno, vrhnje za kuhanje, limun, bijelo vino, sir trapist, sir ementaler, sir cheddar, parmezan (naribanog), luk, muškatni oraščić, maslinovo ulje, sol i papar (bijeli), Prije svega tjesteninu za lazanje stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo vrhnje za kuhanje, 1-2 žličice limunovog soka, dodamo muškatni oraščić, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo na kuhinjsku krpu da se hladi. ; U lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da zavri. Zatim postupno dodajemo naribane sireve (trapist, ementaler, cheddar) i stalno miješamo kako bi se potpuno rastopili. ; Potom ulijemo mješavinu kukuruznog brašna i vrhnja za kuhanje, dobro izmiješamo i maknemo s vatre. ; Odreske lososa začinimo solju i paprom, omotamo ih ohlađenim listovima tjestenine i složimo po namašćenom dnu vatrostalne posude. ; Posipamo naribanim parmezanom, prelijemo rastopljenim sirom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod grill, 20-ak minuta. ; Svitak s lososom stavimo na tanjur, posipamo prženim kolutovima luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 8 listova (zelenih)
- losos, 8 odrezaka
- kukuruzno brašno, 25 g
- vrhnje za kuhanje, 120 ml
- limun, 1
- bijelo vino, 120 ml
- sir trapist, 60 g
- sir ementaler, 60 g
- sir cheddar, 60 g
- parmezan, 30 g naribanog
- luk, 1 glavica
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- maslinovo ulje
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega tjesteninu za lazanje stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo 5 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo vrhnje za kuhanje, 1-2 žličice limunovog soka, dodamo muškatni oraščić, posolimo i izmiješamo sastojke.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo na kuhinjsku krpu da se hladi.
- U lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da zavri. Zatim postupno dodajemo naribane sireve (trapist, ementaler, cheddar) i stalno miješamo kako bi se potpuno rastopili.
- Potom ulijemo mješavinu kukuruznog brašna i vrhnja za kuhanje, dobro izmiješamo i maknemo s vatre.
- Odreske lososa začinimo solju i paprom, omotamo ih ohlađenim listovima tjestenine i složimo po namašćenom dnu vatrostalne posude.
- Posipamo naribanim parmezanom, prelijemo rastopljenim sirom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod grill, 20-ak minuta.
- Svitak s lososom stavimo na tanjur, posipamo prženim kolutovima luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |