- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani tortellini
Saznajte kako pripremiti gratinirane tortelline u našem video receptu.
"Gratinirati" znači kratko zapeći jelo na visokoj temperaturi, kako bi se na njemu stvorila fina korica. U ovom slučaju sir mozzarela ravnomjerno će se rastopiti i prodrijeti u torteline, a parmezan je taj koji tvori finu slanu koricu na inače sočnom jelu.
Gratinirani tortellini - Saznajte kako pripremiti gratinirane tortelline u našem video receptu. - tortelini, češnjak, maslac, sir mozzarella, pasirana rajčica (s bosiljkom), parmezan, maslinovo ulje, sol, Tortelline kuhamo, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju smo dodali jedan prerezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici namažemo s polovicom maslaca te u nju premjestimo tortelline. ; Tortelline prekrijemo mozzarelom narezanom na kockice, prelijemo umakom od rajčice i posipamo svježe naribanim parmezanom. ; Preostali maslac posložimo po rajčici i parmezanu i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na 220°C, po prilici 15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tortelini, 400 g
- češnjak, 1 češanj
- maslac, 60 g
- sir mozzarella, 200 g
- pasirana rajčica, 200 ml s bosiljkom
- parmezan, 80 g
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tortelline kuhamo, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju smo dodali jedan prerezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
- Vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici namažemo s polovicom maslaca te u nju premjestimo tortelline.
- Tortelline prekrijemo mozzarelom narezanom na kockice, prelijemo umakom od rajčice i posipamo svježe naribanim parmezanom.
- Preostali maslac posložimo po rajčici i parmezanu i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na 220°C, po prilici 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |