- Almo Čatlak
- 45 min
- 2 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirani valjušci sa šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane valjuške sa šparogama.
Kuhani valjušci s umakom od šparoga, pa zatim posipanim sirom i zapečeni u pećnici su stvarno pravi gastronomski doživljaj. Tko ne vjeruje, neka proba.
Gratinirani valjušci sa šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane valjuške sa šparogama. - valjušci (smrznuti), luk, šparoge, koncentrat rajčice, šećer, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, limun, maslac, mažuran (svježeg), sir percorino (naribanog), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega luk nasjeckamo, a mekani dio šparoga narežemo na duljinu dva centimetra. ; Valjuške stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, šparoge, posolimo, te pržimo na laganoj vatri, po prilici 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s povrtnom juhom dodamo koncentrat rajčice, šećer, izmiješamo pjenjačom i ulijemo u tavu sa šparogama. ; Zatim ulijemo žlicu limunovog soka i pričekamo da zavri. Za to vrijeme kuhane valjuške ocijedimo i stavimo u vatrostalnu posudu. ; U tavu s povrćem ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i sve zajedno prelijemo preko valjušaka, posipamo naribanim sirom i s nekoliko listića svježeg mažurana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Valjušci su gotovi i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- valjušci, 300 g smrznuti
- luk, 1 glavica
- šparoge, 150 g
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- šećer, 1 žlica
- povrtni temeljac, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- limun, 1
- maslac, 30 g
- mažuran, 1 žlica svježeg
- sir percorino, 60 g naribanog
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega luk nasjeckamo, a mekani dio šparoga narežemo na duljinu dva centimetra.
- Valjuške stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, šparoge, posolimo, te pržimo na laganoj vatri, po prilici 5 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelicu s povrtnom juhom dodamo koncentrat rajčice, šećer, izmiješamo pjenjačom i ulijemo u tavu sa šparogama.
- Zatim ulijemo žlicu limunovog soka i pričekamo da zavri. Za to vrijeme kuhane valjuške ocijedimo i stavimo u vatrostalnu posudu.
- U tavu s povrćem ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i sve zajedno prelijemo preko valjušaka, posipamo naribanim sirom i s nekoliko listića svježeg mažurana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
- Valjušci su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |