- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Grčka sjeckana salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grčku sjeckanu salatu.
Ne, u njoj nećete pronaći masline i klasični dressing – ovo je jedna sasvim neočekivana grčka salata. Sjeckanom povrću specifičnu aromu daje preprženi sezam čiji se okus izvenredno upotpunjava s kockicama feta sira.
Grčka sjeckana salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grčku sjeckanu salatu. - zelena salata, krastavac (svježa), rajčica, kupus (svježeg), luk (ljubičasti), sir feta, sezam ((sjemenki)), sol, Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. ; Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo. ; U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo. ; Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. ; U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo.
- Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo.
- U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo.
- Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
- U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |