Grčki kolačići s Metaxom – kourabiedes

 • 60 min
 • 4-6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Grčki kolačići s Metaxom - kourabiedes
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grčke kolačiće s metaxom - kourabiedes.

Ovi kolačići tradicionalno su grčko jelo – poslužuju se u tjednu koji slijedi Uskrs, a priprema im je dovoljno jednostavna da se i oni neiskusni mogu uhvatiti ukoštac s njima. Ne čekajte Uskrs već ih isprobajte što prije!

Grčki kolačići s Metaxom - kourabiedes - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grčke kolačiće s metaxom - kourabiedes. - maslac, šećer, bademi (blanširanih, sjeckanih ), žumanjak, metaxa ((ili brandya)), prašak za pecivo, aroma naranče, aroma vanilije, oštro brašno, šećer u prahu, U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, sve zajedno utisnemo vilicom i pjenasto izradimo ručnim mikserom. ; Zatim u smjesu dodamo blanširane sjeckane bademe, žutanjke, Metaxu, prašak za pecivo, aromu narančine korice i vanilije, te nježno izmiješamo sastojke, da nam keksi budu rahli. ; Potom u zdjelu, postupno i uz miješanje lopaticom ili kuhačom, dodamo brašno i rukom izmijesimo rahlo tijesto. Dobiveno tijesto poklopimo i ostavimo da miruje 15-ak minuta. ; Zatim od dobivenog tijesta uzimamo komade od kojih dlanovima oblikujemo kuglice veličine oraha. ; Kuglice slažemo u razmacima u lim, na papir za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160°C, 20-ak minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno žutu boju. ; Gotove kolačiće izvadimo iz pećnice, još tople uvaljamo u šećer u prahu, složimo na pladanj za kolače i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, sve zajedno utisnemo vilicom i pjenasto izradimo ručnim mikserom.
 2. Zatim u smjesu dodamo blanširane sjeckane bademe, žutanjke, Metaxu, prašak za pecivo, aromu narančine korice i vanilije, te nježno izmiješamo sastojke, da nam keksi budu rahli.
 3. Potom u zdjelu, postupno i uz miješanje lopaticom ili kuhačom, dodamo brašno i rukom izmijesimo rahlo tijesto. Dobiveno tijesto poklopimo i ostavimo da miruje 15-ak minuta.
 4. Zatim od dobivenog tijesta uzimamo komade od kojih dlanovima oblikujemo kuglice veličine oraha.
 5. Kuglice slažemo u razmacima u lim, na papir za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160°C, 20-ak minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
 6. Gotove kolačiće izvadimo iz pećnice, još tople uvaljamo u šećer u prahu, složimo na pladanj za kolače i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 42
Rating: 4.31
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: