- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Grdobina sa zelenim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grdobinu sa zelenim rezancima.
Kad bi trebalo Mediteran staviti na jedan tanjur, vjerojatno biste kao rezltat dobili baš ovo jelo. Riba, zelena tjestenina i maslinovo ulje dio su ovog zdravog obroka koji će raznolikošću svojih sastojaka zadovoljiti dnevne potrebe Vašeg gurmanskog nepca.
Grdobina sa zelenim rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grdobinu sa zelenim rezancima. - grdobina, tjestenina (zelenih rezanaca), peršin (sjeckani), češnjak, bijelo vino, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Grdobinu očistimo, operemo i ocijedimo. Zatim nožem, od glave odvojimo rep i s njega odvojimo kožu. Potom od središnje kosti oprezno odvojimo meso (filetiramo) i narežemo na veličine zalogaja. ; Tjesteninu stavimo u dosta vrele i posoljene vode te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo maslinovog ulja, dodamo komadiće grdobine, začinimo solju i paprom po želji i pržimo ih na laganoj vatri sa svih strana. ; Zatim u tavu dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo bijelim vinom i pirjamo dvije do tri minute. ; Potom umiješamo maslac i kada se umak poveže prelijemo ga preko tjestenine.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grdobina, 1 kg
- tjestenina, 400 g zelenih rezanaca
- peršin, 1 žlica sjeckani
- češnjak, 2 režnja
- bijelo vino, 100 ml
- maslac, 30 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Grdobinu očistimo, operemo i ocijedimo. Zatim nožem, od glave odvojimo rep i s njega odvojimo kožu. Potom od središnje kosti oprezno odvojimo meso (filetiramo) i narežemo na veličine zalogaja.
- Tjesteninu stavimo u dosta vrele i posoljene vode te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo maslinovog ulja, dodamo komadiće grdobine, začinimo solju i paprom po želji i pržimo ih na laganoj vatri sa svih strana.
- Zatim u tavu dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo bijelim vinom i pirjamo dvije do tri minute.
- Potom umiješamo maslac i kada se umak poveže prelijemo ga preko tjestenine.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |