- Almo Čatlak
- 180 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Gulaš od divljači
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od divljači.
Nakon što priremite gulaš od veprovine na naš način, moći ćete reći za sebe da ste zaista pravi majstor u kuhinji. Postupak dobivanja ovog vrhunskog ukusa možete primijeniti i u pripremi nekih drugih jela i budite sigurni da će vas uvijek pitati isto....“što je to sve unutra, da je tako fino?“.
Gulaš od divljači - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od divljači. - veprovina ((but od vepra)), češnjak (u granulama), češnjak, senf, lovorov list, mineralna voda, luk, mrkva, korijen peršina, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, mljevena ljuta paprika, mesni temeljac (iz kocke), bijelo vino, crno vino, vrganji (sušenih), suhe šljive, brusnice (suhih), ulje, sol i papar, Prije svega, veprovinu smo začinili solju i paprom, dodali senf, češnjak u granulama, lovorov list, gaziranu vodu, dobro izmiješali i ostavili da se marinira po prilici tri sata. ; U međuvremenu očistili smo češnjak, luk, mrkvicu i peršin i usitnili u sjekaču. Tako pripremljeno povrće stavimo u lonac na vruće ulje i pirjamo, povremeno miješajući, dok ne ispari višak tekućine. ; Zatim dodamo marinirano meso, promiješamo i pirjamo dok meso ne pusti tekućinu. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, mljevenu crvenu i ljutu papriku, brusnice, suhe šljive, malo mrkve narezane na kolutove, dobro izmiješamo i pirjamo dalje. ; Nakon 15-ak minuta ulijemo mesnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri, po prilici jedan i pol sat. ; Zatim ulijemo crno vino, bijelo vino, dodamo sušene vrganje, promiješamo i kuhamo još 15-ak minuta. ; Gotov gulaš poslužimo s okruglicama od kruha.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- veprovina, 1 kg (but od vepra)
- češnjak, 3 žličice u granulama
- češnjak, 6 režnjeva
- senf, 1 žlica
- lovorov list, 5
- mineralna voda, 300 ml
- luk, 800 g
- mrkva, 100 g
- korijen peršina, 100 g
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- mljevena ljuta paprika, 1 žličica
- mesni temeljac, 200 ml iz kocke
- bijelo vino, 200 ml
- crno vino, 200 ml
- vrganji, 30 g sušenih
- suhe šljive, 100 g
- brusnice, 50 g suhih
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, veprovinu smo začinili solju i paprom, dodali senf, češnjak u granulama, lovorov list, gaziranu vodu, dobro izmiješali i ostavili da se marinira po prilici tri sata.
- U međuvremenu očistili smo češnjak, luk, mrkvicu i peršin i usitnili u sjekaču. Tako pripremljeno povrće stavimo u lonac na vruće ulje i pirjamo, povremeno miješajući, dok ne ispari višak tekućine.
- Zatim dodamo marinirano meso, promiješamo i pirjamo dok meso ne pusti tekućinu.
- Potom dodamo koncentrat rajčice, mljevenu crvenu i ljutu papriku, brusnice, suhe šljive, malo mrkve narezane na kolutove, dobro izmiješamo i pirjamo dalje.
- Nakon 15-ak minuta ulijemo mesnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri, po prilici jedan i pol sat.
- Zatim ulijemo crno vino, bijelo vino, dodamo sušene vrganje, promiješamo i kuhamo još 15-ak minuta.
- Gotov gulaš poslužimo s okruglicama od kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |