- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gulaš od gljiva i luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva i luka.
Evo nama gulaša bez mesa! Fino jelo koje zbog luka ima prirodna antibiotska i antipiretička svojstva. Ta svojstva dolaze iz vitamina C, kvarcetina i izotiocijanata kojima obiluje luk i zbog toga ovo je jelo idealno u vrijeme gripa i prehlada. Gljive odaberite prema vlastitom ukusu, za ostalo držite se recepta.
Gulaš od gljiva i luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva i luka. - gljive, luk, paprika (zelena), maslac, slatka mljevena paprika, majčina dušica, slatko vrhnje, kiselo vrhnje, glatko brašno, peršin, sol i papar, Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Papriku očistimo i narežemo na šire trakice. Zajedno popržimo na maslacu. ; Kad povrće postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta. ; Sve zajedno začinimo slatkom mljevenom paprikom, solju, paprom, majčinom dušicom, slatkim i kiselim vrhnjem te pustimo da lagano kuha još 15-ak minuta. ; Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo hladne vode i pustimo još samo da provrije. ; Na kraju pospemo svježe nasjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gljive, 250 g
- luk, 6 glavica
- paprika, 1 zelena
- maslac, 100 g
- slatka mljevena paprika, 3 žlice
- majčina dušica, 1 žličica
- slatko vrhnje, 1 dl
- kiselo vrhnje, 1 dl
- glatko brašno, 1 žlica
- peršin
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Papriku očistimo i narežemo na šire trakice. Zajedno popržimo na maslacu.
- Kad povrće postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta.
- Sve zajedno začinimo slatkom mljevenom paprikom, solju, paprom, majčinom dušicom, slatkim i kiselim vrhnjem te pustimo da lagano kuha još 15-ak minuta.
- Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo hladne vode i pustimo još samo da provrije.
- Na kraju pospemo svježe nasjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |