- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gulaš od kobasica i krumpira s vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od kobasica i krumpira s vrhnjem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1 kg
- mesna kobasica, 3
- pelati rajčice, 4 ocijeđene
- luk, 3 glavice
- suho bijelo vino, 100 ml
- svinjska mast, 20 g
- brašno, 1 žlica
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- lovorov list, 1
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kobasice narežemo na kolutove debljine 1 cm., a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. U ugrijani lonac stavimo ulje, sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 10-tak minuta.
- U lonac dodamo svinjsku mast pričekamo da se rastopi i dodamo kobasice da se poprže, potom dodamo pelati rajčicu, suho bijelo vino i ostavimo ga da na pola ispari.
- U lonac dodamo narezani krumpir i vodu toliko da prekrije sastojke. Malo ih izmiješamo i kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. Potom dodamo pomiješano vrhnje za kuhanje s brašnom i kuhamo 2-3 minute dok se gulaš ne zgusne
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |