- Fina Malinić
- 180 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Gulaš od vepra na istarski način
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Marinada za vepra
- luk, 2
- režanj češnjaka
- mrkva, 2
- sol
- papar
- maslinovo ulje, 2-3 žlice
- crno vino, 1.5 dcl
- lovor, 2 listića
- peršin sitno sjeckani
- Kuhanje vepra
- mlađi vepar, 2 kg meso od prsa ili plećke
- slanina, 150 g
- mrkva, 2
- luk, 6 glavica manjih
- češnjak, 1-2 režnja
- klinčić nekoliko
- majčina dušica
- lovor nekoliko listića
- sol
- papar
- brašno, 2 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Priprema marinade
- Očistite i sitno nasjecate luk i češnjak, mrkvu naribajte. Sve posolite i popaprite. Vepra narežite na kockice. Pomiješaje sve sastojke i zalijte s maslinovim uljem i crnim vinom. Dodajte listiće lovora i narezani peršin.
- Ostavite marinadu da odstoji najmanje 1 dan.
Priprema vepra
- Narežite slaninu na kockice debljine 2 cm i ispržite na masti s nasjeckanim lukom. Dodajte narezanu mrkvu i komadiće vepra te pržite dok ne posmeđi. Pobrašnite i ponovno popržite dok se ne zapeče.
- Ocijeđenu tekućinu od marinade prokuhajte i reducirajte. Tekućinu prelijte preko poprženog vepra.
- Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u jelo zajedno s klinčićem.
- Sve zajedno začinite po potrebi sa soli i paprom. Dodajte majčinu dušicu i lovor.
- Kad prokuha, stavite poklopac i kuhajte oko 3 sata na nižoj vatri. Po potrebi promiješajte i dodajte začine, vode ili još malo vina.
- Kad se meso skuhalo, izvadite listiće lovora i klinčiće. Umak možete propasirati ako vam smetaju komadići.
- Jelo poslužite uz njoke, tjesteninu ili rižu.
|
Vrijeme pripreme:180minuta |